Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.10.2016.
02:13
Z. Mirković - Vesti A

Musliman iz Srbije priznao zločin: Ubio sam, mislio sam da me vara

Pred sudom u Leobenu počelo je suđenje 34-godišnjem državljaninu Srbije koji je u Kapfenbergu, nasred ulice, ubio suprugu i njenu sestru zbog toga što je supruga nameravala da se razvede od njega.

Reuters
Državaljanin Srbije na optuženičkoj klupi

- Krv njegove supruge i njene sestre je na njegovim rukama - istakao je državni tužilac na početku suđenja.

Ni advokat optuženog nema nikakve sumnje da je njegov štićenik u aprilu ubio dve žene, ali on smatra da u ovom slučaju nije reč o ubistvu s predumišljajem, dok tužilaštvo traži kaznu za najteži zločin. Naime, optuženi, koji živi u Srbiji, a čija porodica je već duže nastanjena u Kapfenbergu, izbo je suprugu i njenu sestru nasred ulice. Potom je nožem čak krenuo i na prolaznike koji su pokušali da pomognu ženama.

Pred sudom optuženi državljanin Srbije je priznao zločin.

- Osećam se krivim jer nema više "nas". Deca nemaju majku, nemaju oca - kazao je optuženi na početku suđenja.

On je dodao da se osećao potpuno zbunjeno i da je verovao da njegova žena ima nekog drugog.

Advokat je objasnio da je optuženi musliman i da dolazi iz drugačijeg kulturološkog okruženja.

- Moj klijent nije planirao ubistvo, ali ga je supruga izbacila iz kuće kao kera. On je želeo samo da razgovara s njom, ali se ona tome usprotivila. Zbog toga je moj klijent eksplodirao i više nije kontrolisao svoje postupke - pokušao je advokat da ublaži zločin.

Čak 12 puta je optuženi ubo ženu, dok je ženinu sestru ubo tri puta. Zatim je, prema rečima državnog tužioca, počeo da šutira tela i da jednoj od žrtava skače po glavi.

- Toliko je jako šutirao svoje žrtve, da se otisak njegove cipele vidi na licu žene - rekao je tužilac.

Brak između 34-godišnjeg državljanina Srbije i njegove supruge od samog početka je bio obeležen nasiljem. Optuženi je, prema rečima tužioca, stalno tukao suprugu, a batinama joj je lomio nos i rebra. Međutim, supruga nije imala hrabrosti da se razvede. Ostajala kod supruga nasilnika i brinula se o deci. Ona je čak imala i više poslova, dok je optuženi samo povremeno bio zaposlen.

- Nakon nekog vremena, supruga više nije mogla da trpi torturu i tražila je razvod. To on nije mogao da prihvati i zato ju je ubio - zaključio je tužilac citirajući na kraju pismo u kojem je optuženi dva dana pred zločin zapretio ženi "da će joj zabosti nož u leđa"!
Suđenje će biti nastavljeno 17. oktobra.

Tukao "samo" šest godina

Optuženi je na suđenju priznao da je suprugu tukao "samo" prvih šest godina i naveo da je žena znala da uzvrati. Priznao je, takođe, da je i decu tukao kaišem.
- Dolazim iz kraja u kojem na taj način nijedno dete nije povređeno u proteklih 300 godina - kazao je optuženi i dodao da nikada ne bi povredio decu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online