Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.12.2018.
23:57
Vestionline A

Dojče vele: Bečka šnicla, pa sačekuša

"'Rat kotorske mafije seže do Beča', pišu austrijski mediji nakon što je u petak jedna osoba ubijena, a druga ranjena ispred čuvenog bečkog restorana", piše Dojče vele navodeći da se po svemu sudeći radi o ratu kotorskih klanova koji besni i u Srbiji.

Tanjug/AP
 

"Žrtve su oko 13:30 bile u pasažu koji povezuje ulice Lugek i Volcajle kada se, prema svedocima, čulo do deset hitaca. Nejasno je da li su muškarci prethodno ručali u restoranu 'Kod Figlmilera', hramu za bečke šnicle, kada su ih počinioci sačekali. Vlasnik tog lokala tvrdio je da gosti i radnici restorana nisu bili u opasnosti", prenosi italijanski portal na nemačkom jeziku Stol.

Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici u ulici Volcajle čuo je hice i video kako prolaznici beže. U pasažu su ostala dvojica ustreljenih, dok je treći čovek pokušao da priča sa njima. Taj ruski svedok razaznao je reči "na nekom slovenskom jeziku": "Brate, brate", prenosi austrijska novinska agencija APA.

Premda policija nije želela da oda identitet žrtava - za napadačima se još traga - beogradski mediji javljaju da je ubijen Vladimir Roganović, jedan od članova Kavačkog klana, a da je ranjen Stefan Vilotijević. 

Roganović je prošle godine u Beogradu osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, dok je u Crnoj Gori bio na poternici jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebalo je da odsluži kaznu zbog nelegalnog posedovanja oružja.


"Pucnji u Beču: obračuna mafijaških klanova iz Kotora?", pita se list "Salcburger nahrihten".

"Rat kotorske mafije seže do Beča", naslovio je tabloidni austrijski portal OE24. "Hici u glavu nakon šnicle", piše najveći nemački tabloid "Bild".

Brojni austrijski mediji se pozivaju na pisanje srpskih i crnogorskih medija prema kojem se verovatno radi o nastavku sukoba Kavačkog i Škaljarskog klana. Taj rat je odneo na desetine života u Beogradu, a počinioci po pravilu nisu pronalaženi. 

"Radi se o primatu u trgovini kokainom na Balkanu", piše bečki list "Prese" i dodaje da "Kavački i Škaljarski klan potiču iz crnogorskog lučkog grada Kotora koji važi za raskrsnicu trgovine kokainom iz južne Amerike.“

Sačekuša u Beču bila je tema više živih uključenja austrijskog javnog servisa ORF. Potraga za ubicama pokrenuta je u celoj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspeha.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online