Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.10.2016.
00:10
B. Božin - Vesti A

Propaganda Zapada u službi rata (4): Kako od Putina napraviti đavola

U Velikoj Britaniji rusofobe predvodi urednik "Gardijana" Luk Harding, koji za sva zla na svetu optužuje ruskog predsednika Putina. Kada je 3. aprila na svetlo dana dospeo sadržaj Panama papira (liste grešnika koji su utajili porez), ovaj list je na naslovnoj strani doveo Putina u vezu s tim, iako se on u ovim dokumentima nijednom ne pominje?!

Tanjug/AP
Opušten: Vladimir Putin potpisuje grafit tokom posete Krimu

Kao nekada Slobodan Milošević, sada je Vladimir Putin "demon broj 1". Naravno, on je po njima bio taj koji je (bez dokaza) optužen da je na nebu iznad Ukrajine oborio malezijski avion.

Novinarsko maslo

"Ukoliko planski ili slučajno izbije rat sa Rusijom, novinari će u tome imati veliki deo odgovornosti", kaže Džon Pilger.

Za naslov "Po mom mišljenju, Putin je ubio mog sina" - dokazi nisu bili potrebni. Naravno, Putin je odgovoran i za rušenje ukrajinske vlade 2014. godine, inače postavljene i finansirane iz - Vašingtona. Za kampanju terora koju su protiv ruskog stanovništva Ukrajine sprovele fašističke milicije, odgovorna je po njima bila jedino "Putinova agresija".

Ratoborni novinari

Opasnost od atomskog rata je vrlo realna, čak i ako to mediji u tzv. slobodnom svetu prećutkuju, piše australijski novinar Džon Pilger na svom sajtu, u osvrtu naslovljenom "Mediji provociraju nuklearni rat".

Komentatori "Vašingtin posta", inače glavni promoteri izmišljotine o Sadamovom oružju za masovno uništenje u Iraku, traže od predsednika SAD Baraka Obame da napadne Siriju.

Hilari Klinton, koja se diči svojom ulogom u uništenju Libije, više puta je izjavljivala da bi "kao predsednik, išla dalje od Obame".

Novi "lov na veštice"

Garet Porter, nezavisni novinar koji izveštava iz Vašingtona, objavio je pre kratkog vremena imena onih osoba koje verovatno pripadaju eventualnom budućem kabinetu Klintonove i zagovaraju napad na Siriju.

Njih sve povezuje zajednička istorija zagovornika hladnog rata. Bivši direktor CIA Leon Paneta kaže da "sledeći predsednik SAD mora da razmotri dodatno slanje kopnenih trupa u Siriju".

- Najizrazitije u sadašnjoj poplavi ratne propagande koja se izručuje na nas jeste njena potpuna apsurdnost i, istovremeno, to što nam deluje tako poznato. Pogledao sam arhivske snimke iz Vašingtona 50-ih godina dvadesetog veka, kada je senator Džozef Makarti pokrenuo svoj "lov na veštice" protiv navodnih komunista u SAD - diplomata, državnih službenika i novinara, uništavajući egzistenciju tih ljudi samo zato što su otvoreno doveli u pitanje laži o Sovjetskom Savezu i Kini. Kao metastaza raka, sada se ovaj antiruski kult ponovo rađa, napominje Pilger.

Ujedinjenje im je agresija

Sprečavanje da Krim postane NATO raketna baza pred vratima Rusije i sprovođenje na referendumu izražene želje da se ovo poluostrvo ponovo ujedini sa Rusijom i dalje se navode kao primeri Putinove agresivnosti. Prećutkivanje istine na taj način je neumitno postalo deo medijskog rata.

Sutra - Propaganda Zapada u službi rata (5): "Sibirski kandidat" Tramp

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online