Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.10.2016.
14:51
Vestionline, Sputniknews.com A

Lavrov: Amerikanci nesposobni da prepoznaju teroriste

"Moskva će obezbediti Libanu finansijsku i humanitarnu pomoć da bi mu pomogla da se izbori sa prilivom izbeglica", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Reuters
Finansijska i humanitarna pomoć za Liban: Sergej Lavrov

- Mi smo pružali i pružamo Libanu finansijsku i humanitarnu pomoć da bi ovoj zemlji pomogli da izađe na kraj sa prilivom izbeglica - rekao je Lavrov tokom sastanka sa liderom libanskog političkog pokreta Al Mustakbal, Saadom el Haririjem.

On je istakao da se više od milion izbeglica, koji beže od rata u Siriji, nalazi u Libanu. Lavrov je dodao da se Rusija "solidariše sa našim libanskim prijateljima usled teškoća sa kojima se suočavaju zbog sirijske krize“.

Olakšavanje položaj Libana lakše je preko rešavanja situacije u Siriji, što je bio cilj sporazuma Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, istakao je Lavrov.

SAD nisu u stanju da se ispune obaveze preuzete na pregovorima sa Rusijom o razdvajanju opozicije u Siriji i deblokiranju puta Kastelo u predgrađu Alepa,  izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusija će se pobrinuti da se sprovode odluke Saveta bezbednosti UN, a Međunarodna grupa za podršku Siriji može da igra u tome odlučujuću ulogu, izjavio je ruski ministar.

Rusija ne odustaje od odgovornosti u situaciji u Siriji, ali sirijska kriza može da se reši samo zajednički, i sa SAD, izjavio je ruski ministar.

- S obzirom na činjenicu da ceo svet gleda na Rusiju zbog situacije u Alepu, nadam se da će gledati i na drugu stranu, jer bi u suprotnom mogli da se ne primete postupci onih koji nastavljaju da pomažu teroriste, koji nisu u stanju da razdvoje teroriste od umerene opozicije. Zbog toga, mi ne izbegavamo svoje odgovornosti, već smatramo da ova kriza može da se reši samo zajednički i samo zajedno sa SAD i Evropom, kao i sa svim ključnim zemljama u regionu. U suprotnom, to je pokušaj da se ponovo stvore uslovi za vojni scenario. To nije prihvatljivo za zemlje u regionu, za libanski narod i nikome od normalnih političara u savremenom svetu - istakao je Lavrov.  

U SAD je mnogo onih koji žele propast sporazuma Rusije i SAD o Siriji i zalažu se za vojni scenario da bi rešili krizu, dodao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.10.2016. 21:10
Ma gresis Sergej, oni ih odlicno prepoznaju, pa oni su ih i napravili - formirali, obucili, naoruzali i opremili i oni sa njima komanduju, a kada su teroristi u opasnosti, onda ih amerikenjci vade iz bu-le.
Četvrtak 06.10.2016. 21:11
Lavrov govori pristojnim jezikom diplomatije, narodski receno i mnogo jasnije je da USA proizvodi teroriste koji rade za njihovu dobit.
Četvrtak 06.10.2016. 21:13
Nije potrebno brinuti da bi se ispoljio neki utisak i dao komentar kao sto nije potrebno biti neciji vazal da bi se postigao uspeh bas naprotiv na domacim primerima gde se nudi bezrezervno vazalstvo dal amerikancima dal rusima nema sigurnijeg pokazatelja propasti i neuspeha i nema boljih primera od bugara,rumuna i kubanaca koji su zahvaljujuci svom vazalnom odnosu prema rusiji ostali izgubljeni gotovo vek u prostoru i vremenu,dok sama Rusija kao najjaci primer vazalstva i propasti neuspesno pokusava u Siriji da oponentira amerikancima i NATO dok joj vene ekonomije u zivot odrzavaju dolar i zapadni industrijalni pogoni.Da bi se bilo vojna snaga potrebna je ekonomska i socijanla stabilnost a rusi su svetlosnim godinama od toga vec im ostaje poput Indije ili Pakistana da poput depresivnog samoubice drze bombu u prostoriji punu ljudi i prete da ce je aktivirati ako ne bude po njihovom.Putin ce u Siriji platiti i za Ukrajinu i sve ostale intervencije u komsiluku .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online