Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 20.09.2016.
00:10
Z. Mirković - Vesti A

Ubica tvrdi da je žrtva

Alen Rizvanović (27), poreklom iz Bosne, koji je prošle godine svojim automobilom ubio tri osobe, uključujući i dečaka od četiri godine, a 34 osobe povredio jureći kroz pešačku zonu u centru Graca, pred početak suđenja za zločin kakav se u Austriji ne pamti tvrdi da je, u stvari, on žrtva! Suđenje Rizvanoviću počinje sutra, a planirano je saslušanje više od 130 svedoka.

pixabay.com
Autom usmrtio 3 osobe (Foto: Ilustracija)

Na saslušanju u policiji Rizvanović je ispričao da je kobni 20. jun 2015. započeo kao svaki drugi dan.

- Doduše, bio sam nenaspavan zato što sam noć pre toga proveo na internetu. Posle sam normalno doručkovao i razgovarao s roditeljima, ali ni o čemu važnom - kazao je on prilikom saslušanja u policiji.

Oko 10 sati Rizvanović je seo u džip svog oca i vozio 15 kilometara od Kalsdorfa do Graca. Tamo je, kako je rekao, planirao da se sastane s jednom devojkom, ali policijski inspektori tvrde da ta devojka ne postoji i da se on ni sa kim nije dogovarao za sastanak!

Rizvanović je rođen u Bihaću 17. marta 1989. godine, a njegov otac je zidar i vozač kamiona, dok je majka prodavačica.

Maltretirali komšije

Mnogi tvrde da su roditelji bili nasilni, što Alen negira. Međutim, jedan slučaj porodice Ramadana i Valjbone P. iz Velsa, nekadašnjih suseda, pokazuje drugu stranu.
- Rizvanovići su uništili našu egzistenciju! Posle jedne svađe, Alenova majka je otišla u policiju i tvrdila da sam je izudarao. Ona je imala prelome rebara, ali ne zato što sam je ja tukao, već zato što ju je muž isprebijao - ispričao je za medije Ramadan P.

- Dosta toga sam doživeo tokom rata u Bosni i od toga sam traumatizovan - tvrdio je Alen, koji se s roditeljima doselio 1993. u Austriju.

Najpre su se nastanili u Ebenzeu, a 1999. godine su se preselili u Vels. Rizvanovići su se 2003. godine preselili u Štajersku, gde su pretili komšijama, a Alen se pretvorio u nasilnog mladića.

Nakon položenog kursa za računovođu, Rizvanović je radio u 11 različitih firmi, gubeći uvek posao posle nekoliko nedelja zbog neprimerenog ponašanja. Problematičan je, takođe, bio i njegov odnos prema ženama.

- Austrijske devojke me nisu volele. Zbog toga sam potražio ženu u Bosni, ali one su ulazile u vezu sa mnom samo zato što su mislile da sam bogat. Nažalost, tako je bilo i sa Ilmom - rekao je on, a piše "Kronen cajtung".

Alen i Ilma su se venčali 2011. godine i on je Ilmu doveo u Austriju, gde su dobili dvoje dece. Četiri nedelje pre zločina Ilma je pobegla iz porodičnog doma, a Alen tvrdi da mu je pričinila "nešto strašno loše".

POVEZANE VESTI

Sreda 21.09.2016. 02:10
tako je i maloumni retard "slobo heroj" tvrdio da je ubica dragan đurić koji je mučio i ubbio devojčicu tijanu jurić žrtva, a da je tijana kriva. maloumnik "slobo heroj" je psihopata i pedofil koji je opasan za decu i seksualno ih uznemirava i zlostavlja u školi i u blizini škole u kojoj je navodno zaposlen.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online