Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.07.2015.
05:16
Z. Mirković - Vesti A

Potresna ispovest supruge monstruma iz Graca: Alen hteo da mu budem robinja

Elena Rizvanović (22), supruga Alena Rizvanovića (26), austrijskog državljanina poreklom iz Bosne koji je 20. juna džipom uleteo u pešačku zonu u Gracu i tom prilikom ubio tri i povredio još 34 osobe, opisala je svog supruga kao veoma nasilnog i osobu čija je želja bila da nju drži kao robinju!

Tanjug/AP
Grac i dalje u šoku zbog zločina Alena Rizvanovića

Ona je u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF govorila o udarcima i pretnjama koje je svakodnevno dobijala, čak i o tome kako ju je nasilni suprug ostavljao zaključanu u kući.

- Tukao me i rukama i nogama, svakog dana i to dok sam bila u drugom stanju - objasnila je Elena i dodala da joj je Alen oduzeo pasoš čim je pre četiri godine došla u Bosnu.
- Držao me kao svog ličnog roba - rekla je ona.

Elena je ispričala da je Alena upoznala preko interneta i da joj je poslao poruku da ga poseti.

- On je tada glumio da je vrlo dobar i nežan muškarac. Međutim, nakon što smo se venčali, ja sam se doselila kod njega, a on se potpuno promenio. Od prvog momenta me psihički i fizički zlostavljao, a nije mario ni zbog moje trudnoće i svakodnevno me bezobzirno tukao - opisala je Elena.

Ona je ispričala i da je pokušala da pobegne, ali da nije imala ni novac, ni mobilni telefon ni pasoš!

- Izlazila sam samo sa njim ili s njegovom majkom - dodala je Elena.

Jednom prilikom Alen je uperio i oružje u nju!
- Hteo je da mu budem robinja i da mu rađam decu. Trebalo je samo da kuvam, čistim i pazim na decu. Nisam smela sama da odem ni u kupovinu, a kamoli u šetnju. Tražio je od mene da stalno nosim maramu na glavi i preko lica i zabranjivao mi je da oblačim kratke pantalone. Svakog dana sam živela uz njegove pretnje da će ubiti mene i moju porodicu. Nekoliko puta je uperio i pištolj u mene govoreći da će me ubiti i moje telo baciti u Muru - rekla je Elena.

Pretio joj i u Ženskoj kući

Zbog torture koju je svakodnevno preživljavala, Elena se sa dvoje svoje dece preselila u Žensku kuću, ali je strahovala za bezbednost svoje porodice u Bosni.
- Govorio je da će pobiti moju porodicu, da će platiti nekome da mi ubiju brata, majku i oca - navela je ona.
Kada je čula za Alenov zločin u centru Graca bila je u šoku i kazala je da sada želi samo da se skloni na bezbedno mesto.
- Boli me kad samo pomislim na šta je bio spreman i šta je moglo i meni da se desi - kroz suze je navela Elena.

Noć kada je Alen od policije dobio zabranu prilaska Eleni i kada je ona tražila razvod, bila joj je najteža.

- On je eksplodirao od besa, počeo je zverski da me udara. Stajala sam na stepenicama i on me šutnuo nogom u leđa. Zgrabio me za kosu. Pozvala sam majku i rekla joj adresu, a kad je moja majka čula šta se događa, odmah je pozvala policiju - prepričala je Elena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online