Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.09.2016.
19:20
jutarnji.hr A

Misterija petočlane porodice: Šta se dogodilo Trompovima?

Australijski mediji poslednjih nedelju dana zaokupljeni su neverovatnom pričom o nestanku petočlane porodice Tromp. Naime, Trompovi su 29. avgusta otišli na putovanje posle koga su dva člana porodice završila na psihijatrijskom lečenju, a tri na ispitivanju u policiji. Nikome nije jasno šta se zapravo dogodilo.

youtube.com/SnappyNews
Ni oni nisu sigurni šta se zapravo desilo: Ela i Mičel Tramp

Mediji Trompove opisuju kao normalnu i vrednu porodicu koja je imala svoju farmu u predgrađu Melbourna, piše BBC. Sve je izgledalo normalno i idealno do tog 29. avgusta kada je glava porodice Mark (52) naredio supruzi Džejkobi (53) i deci Rijani (29), Mičelu (25) i Eli (22) da se spreme na jedno veliko porodično putovanje koje se na kraju pretvorilo u beg. I dalje se ne zna od čega i od koga. 

Misteriozno putovanje

Prvo pravilo porodičnog izleta je glasilo - nema mobilnih. Svi su poslušali tu naredbu osim sina Mičela koji je uspeo da prošvercuje telefon. Međutim, već posle 30 kilometara, otac ga je otkrio i naredio mu da baci telefon kroz prozor. 

Policija je posle otkrila da su Trompovi kod kuće ostavili ne samo telefone, već sve dokumente i kreditne kartice. Mediji su kasnije objavili da je najmanje jedan član porodice bio uveren da celu porodicu neko progoni i da želi da ih ubije. Sin Mičel sigurno nije bio taj. On je prvi odustao od "bega", iskrcao se zapadno od Sidneja, čak 800 kilometara od kuće. 

Četvorka se na to nije obazirala i nastavila je put prema turističkom odredištu pećinama Jenolan. Tu je ujedno bio kraj puta za Rijanu i Elu koje su odlučile da napuste roditelje. Kako bi pobegle od njih, ukrale su automobil i došle do grada Goulburna, gde su i prijavile nestanak svojih roditelja. U tom trenutku priča je došla i do australijskih medija. Nikome nije jasno kako se naizgled normalna porodica u jednom trenutku razdvojila na tako čudan način i potpuno izgubila i zbog čega su sve vreme vozili kroz velike gradove kad su bili uvereni da neko želi da ih ubije. 

Rasipanje porodice

Pošto su prijavile nestanak svojih roditelja, Rijana i Ela su, iz nepoznatih razloga, odlučile da se razdvoje. Ela je rekla da ide kući da nahrani konje i ona je postala prvi Tromp koji je zapravo postao svestan situacije. Kod kuće ju je dočekala policija, a dan posle u Melburn se vratio i Mičel koji je stigao vozom. 

Mičel i Ela su pronađeni u relativno dobrom stanju, za razliku od njihove sestre Rijane. Ona se švercovala u jednom kamionu, a vozač ju je otkrio tek posle sat vremena vožnje. Kad joj je prišao, čovek se šokirao. Nije znala ko je, kako se zove, bila je potpuno izgubljena. Ubrzo je i hospitalizovana u bolnici u Goulburnu. Policija joj je oprostila krađu vozila, ali njena sestra nije bila te sreće. 


Misterija dece je relativno rešena, a šta je bilo s roditeljima? Oni su iz nekog razloga okrenuli automobil i krenuli nazad prema Melburnu. Međutim, u sredu, nekih 600 kilometara od grada Vongarata, par je odlučio da se razdvoji. Džejkoba je izašla iz automobila i ponovo krenula prema severu. Pronađena je sledeći dan 350 kilometara severnije kako baulja putem u teškom psihičkom stanju. I ona je odvedena hitno u bolnicu, a posle je prebačena u Goulburn kako bi bila zajedno sa svojom kćerkom Rijanom. Obe su završile na odeljenju za psihičke bolesnike. 

Poslednji član porodice, tata Mark, ostao je u Vongaratju. Zamalo je svojim pežoom pregazio dvoje tinejdžera i posle toga je pobegao. Zanimljivo, toga dana u gradu je zabeleženo mnoštvo provala, ali policija ne može da potvrdi da su one povezane s Markom. 

Sumnjive hemikalije

Policija proverava i hemikalije koje su koristili na farmi i koje su možda uticale na njihovo zdravlje. Neki spominju i psihološki sindrom "folie a deux" ili "ludilo udvoje". Radi se o retkom poremećaju kod kojeg se događa prenos abnormalnog ponašanja s jedne osobe na drugu. Te osobe su obično u bliskoj emocionalnoj vezi. 

Paranoično ponašanje roditelja

Za to vreme, Mičel i Ela su odlučili da se obrate javnosti iz svog doma u predgrađu Melburna. Kažu da ih je paranoično ponašanje roditelja potpuno zbunilo. 

- Nikada nisam video da se neko tako ponaša. Nemam pojma šta se dogodilo. Samo želim da mi pronađete oca. On nije opasan čovek, on je brižni otac kojeg neizmerno volim - rekao je Mičel u dirljivom obraćanju javnosti.

Poslednji čin ove neobične priče dogodio se u subotu uveče, šest dana od početka neobičnog putovanja. Tata Mark Tromp je pronađen kako sedi pored puta ispred aerodroma u Vongaratiju. Policija ga je odmah ispitala, a na razgovorima je bio prisutan i psihijatar. Dok su ga vozili automobilom, foto-reporterima je pokazao srednji prst. 

Mark Tromp je nakon toga objavio saopštenje u kojem se izvinio za svoje ponašanje.

- Poslednji dani bili su neverovatno teški za moju porodicu. Uskoro ćemo opet biti zajedno i, nadam se, vratiti se normalnom životu. Želim da izrazim zahvalnost policiji i medicinskim službama koji su pazili na nas. Članovi porodice se oporavljaju od psihičkih problema i uskoro ćemo svi biti dobro - rekao je Mark. 

A šta se stvarno dogodilo?

Šta se zapravo dogodilo, Tromp nije odgovorio. Policija je potvrdila da porodica nije bila u opasnosti i da im niko nije pretio. 

- Radim u policiji 30 godina, ali ovako nešto nikad nisam vidio. Strašno bizarno - čudio se jedan policajac ispred kuće Trompovih. 

Poručnik Mark Najt, inače prijatelj porodice, rekao je da niko od pet članova Trompovih nikada nije imao mentalnih problema. Nema ni dokaza da su se drogirali, nisu bili u dugovima, niti su imali ikakve veze s verskim fanaticima. 

- Nešto se dogodilo, negde su pukli...

Mičel i Ela su rekli da je nemoguće objasniti šta im se dogodilo. 

- Nikada u životu nisam ovo doživeo. Jednostavno, ne znam šta bih rekao, kako bih objasnio celu priču. Bili su prestravljeni, bojali su se za svoje živote i samo su odlučili da pobegnu. Možda su pukli pod pritiskom, ne znam... Dan po dan brige su se nakupljale i odjednom je sve eksplodiralo - rekao je Mičel. 

Šta se dogodilo s Trompovima verovatno nikad nećemo saznati. Policija je odustala od svih optužbi za pljačke i krađe automobila i pustila porodicu da probleme reši između sebe.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.09.2016. 00:09
Хммм....јако чудна прича..?! Једна обична породица се претвара у параноике и психичке болеснике....Раде то што раде....манијакално бјеже стотине километара далеко од своје куће....??? Завршавају на психијатрији и не знају објаснити шта...ни зашто су то урадили....?!
Nedelja 11.09.2016. 00:30
Оно све се више прича о ХААРП-у, како је то тајни експеримент на Аљасци са којим америчка војска може да контролише временске услове и да чак изазива катастрофе било гдје на планети.... Са друге стране свједоци смо из дана у дан разнорзних уб-истава и зл-очина и код нас и по свјету...па се преиспитујемо шта се то наједном догоди у мозгу једне мирне особе па у трену постане масовни уб-ица рецимо у Житишту, љетос....па брутални силоватељ 3-год дјетета....па уб-ица мајке, пса па себе.....итд Мислим да нашим умом ипак неко тајно диригује....путем медија јер нам на ТВ у сред дана сцене уб-ијања, силовања, пребијања, црне хронике...на нету су актуелне игрице...а свака са сценама насиља....Људи су постали нервозни....хировити....јуре некуд.....хоће све и хоће одмах....на најмању ситницу плану као хепо-коцкица......Један ужас....а краја му се не види......?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online