Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 14.08.2016.
09:34
Vestionline A

"Donosimo iz Ukrajine oružje i municiju, koliko god treba"

Ukrajina je postala veliko tržište ilegalnog oružja, koje se uhodanim kanalima kasnije prodaje u Zapadnoj Evropi i na Bliskom istoku.

Twitter/craig148
Kalašnjikovi za Zapadnu Evropu i Bliski istok

Kalašnjikovi najtraženiji...

"Donosimo iz Ukrajine oružje i municiju, koliko vam god treba", kazao je jedan od pripadnika oružane mafije novinaru britanske televizije "Skaj njuz", koji je uspeo da se poveže sa rumunskim trgovcima oružjem.

Prodaje se sve i svakome ko može da plati i, naravno, nikoga ne zanima poreklo novca. Možete biti pljačkaš banke, masovni ubica ili terorista. Čak ne morate da idete na rumunsko-ukrajinsku granicu. Uhodanim kanalima sve to za nevelik novac stiže na ruke naručiocima u Zapadnoj Evropi i na Bliskom istoku, navodi "Skaj njuz". 

Šipražje i šume na granicama su odličan ambijent za transport, a nikakvu prepreku ne predstavlja ni Crno more. 

"Po svemu sudeći, ilegalna trgovina oružjem ima veću propusnost ka EU nego migranti", ocenjuje novinar "Skaj njuza".

Kako tvrde zapadni mediji, uključene su sve države koje okružuju Ukrajinu, a članice su EU. 

Pored Rumunije kao najvažnije baze, tajni arsenali idu u Poljsku, Slovačku i Mađarsku i dalje ka zapadnim članicama, završavajući u rukama terorista. 

U reportaži Skaj njuza trgovici oružjem kažu da su najtraženije automatske puške AK-47, poznate kao "kalašnjikovi", odličnog kvaliteta, a mogu se naći i sasvim novi. Ima i poluautomatskih i lovačkih pušaka, pištolja. Poslovi su podeljeni jasno određenom granicom, kao među kartelima droge - tačno se zna ko šta sme da radi. 

- Ako vam ovo iz gepeka na rumunsko-ukrajinskoj granici nije dovoljno ubojito, a imate i više novca, povezaće vas sa višim nivoom - krijumčarima granata, eksploziva, raketnih bacaca i, naravno, niko vam neće reći ko je veza u Ukrajini - kaže novinar "Skaj njuza".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.08.2016. 22:23
Sky News je već godinama najveće medijsko smeće koje produkuje "vesti" i "reportaže" po potrebi. Nije sporno da postoji šverc oružja iz Ukrajine, ali ovaj intervju je režiran baš kao i onaj okoji su napravili o ruskim plaćenicima u Siriji pa se ispostavilo da je njihov "insajder" ustvari plaćeni glumac koji Siriju ni Ukrajinu nije u životu video.
Ponedeljak 15.08.2016. 22:25
Са срећом га употребили у Британији, Немачкој, Француској и осталим лицемерним државама које су активно учествовале у ратовима на овим просторима.
Ponedeljak 15.08.2016. 22:25
Са срећом га употребили у Британији, Немачкој, Француској и осталим лицемерним државама које су активно учествовале у ратовима на овим просторима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online