Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.08.2016.
03:00
S. Nikolić - Vesti A

Zdravlje na meniju

Ne pruža se svakog dana prilika za posetu Monte Karlu, svetskoj prestonici glamura i luksuza. Jedna od atrakcija mondenskog grada na Azurnoj obali je restoran u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković.

S.Nikolić
Mnogi turisti hrle da probaju specijalitete koji se prave na licu mesta: Restoran Ekvita

Slučajnog posetioca na prvi pogled ništa ne upućuje na to da se ovaj jednostavno, ali s ukusom uređen ugostiteljski objekat, nalazi u vlasništvu najboljeg svetskog tenisera. Sve dok ne pročita meni na kojem su "Novakova tajna", ali i "Jelenin sjaj".

Inspiracija sa tanjira
"Ekvita je nastala iz ljubavi prema zdravoj ishrani. Ne na velikim rečima, nego na našoj želji da inspirišemo ljude da se svakodnevno zdravije hrane", poruka je koju je u meniju Novak Đoković podelio sa posetiocima restorana.

Kako nam je otkrio mladi Beograđanin, koji je već pola godine stanovnik obližnje Nice, a u restoranu je od prvog dana u ulozi menadžera odgovoran za besprekorno funkcionisanje i uslugu, bračni par Đoković se, kada je u Monte Karlu, svakodnevno hrani u Ekviti. Enterijer je u vedrim bojama, a u restoranu vlada vedra atmosfera.

- Iako smo nedavno otvoreni, za sada smo generalno puni. Gosti nam dolaze iz cele Evrope i sveta. Ima i mnogo Srba. Zadovoljni smo, sve što pravimo ovde je potpuno organsko. Nudimo zdravu vegansku hranu. Naš moto je "Iz prirode s ljubavlju" - otkriva nam menadžer restorana.

Mada nije jedini veganski restoran u Monaku, Ekvita je ubrzo postala najpoznatije mesto za ljubitelje zdrave hrane na ovom području. Posebnu čar restoranu daje pravi "živi zid" od listova raznih biljaka. Svakako da postoji nešto, osim imena Novaka Đokovića, što ovaj restoran treba da izdvoji od sličnih.

- Za sve je ovde vezana neka priča, tako je nameštaj srpsko-italijanskog porekla, a čaše, escajg i tanjiri su od recikliranog materijala. Sve što nudimo gostima sami proizvodimo u našoj kuhinji. Pravimo bademovo i kokosovo mleko, hleb i ostale proizvode. Bio nam je ovde i jedan iz reda najpoznatijih u veganskom svetu, Italijan Mario Parmeđani. On je praktično postavio kuhinju i od njega smo uzeli dosta recepata i znanja o proizvodnji veganske hrane.

Jednostavno, u ovom svetu prirodne ishrane nebo je granica. Mi idemo dalje, usavršavamo se, napredujemo... - ističe sagovornik "Vesti".

Ekvita se, inače, nalazi na jednom od najatraktivnijih mesta u gradu, nepunih stotinu metara udaljen od poznatog tunela kroz koji svake godine tradicionalno "proleću" vozila Formule 1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online