Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.08.2016.
08:35
Vestionline A

Turski bajkeri postali strah i trepet u Austriji

Turski bajkeri "Osmani Germania" odnedavno imaju svoju podružnicu u Austriji zbog čega je austrijska policija veoma uzrujana, piše bečki "Kurir".

Reuters
Policija strahuje od konflikta sa Kurdima i drugim bajkerskim grupama: (Foto:Ilustracija)

Oni veličaju rat, nasilje i svojim video snimcima uzvikuju "Alahu akbar", te žele da osvoje Nemačku.

U mnogim nemačkim gradovima ovi bajkeri su već strah i trepet, a uskoro bi to mogli postati u Beču, gde su u 10. okrugu otvorili svoju "filijalu".

Policija strahuje od konflikata sa Kurdima, ali i drugim bajkerskim grupama kao sto su "Hels Andžels". 

U najnovijem propagandnom video snimku, koji je objavljen prošlog meseca, "Osmani" sebe nazivaju "božijim ratnicima" i "uličnim huliganima". 

Pre nedelju dana u Sarbrikenu je policija bila suocena sa sukobom "Osmana" sa drugom bajkerskom grupom, usled kojeg je u jednom kafiću eksplodirala granata. 

Prema bečkom dnevniku "Kurir" su "Osmani" nedavno otvorili klupske prostorije, a pojedinačne aktivnost ove grupe postoje već u pokrajini Forarlberg i u Lincu. 

Šef turskih bajkera Mehmet Bagči rekao je "Kuriru" da se ova grupa smatra "klubom boksera sa socijalnom svesti". 

"Ne želimo da kod nas imamo normalne", rekao je nedavno njegov zamenik Selčuk Sahin. 

Za sada je nepoznat tačaj broj članova "Osmana" u Austriji, a Bagči tvrdi da ih je oko 100. 

Austrijska policija je u stanju pripravnosti zbog ove grupe, jer oni sarađuju i sa ekstremnim turskim "sivim vukovima", te su u junu već bili umešani u jednu tuču sa Kurdima u strogom centru Beča. 

Pored "Hels Andžels" smatra policija da bi turski bajkeri mogli ući u sukob i sa bosanskom bajkerskom organizacijom "Junajted Tribjuns". 

U Nemačkoj gde "Osmani" imaju oko 40 podružnica bajkeri rade kao obezbeđenje proturskih demonstracija, a preko Interneta članovi jasno podržavaju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. 

Istorija nastajanja "Osmana" nije sasvim jasna, a pretpostavlja se da su nastali usled "bratskog rata" bajkera u Nemačkoj. 

Jedna moguća varijanta je da je NečatI Arabači, za kojim je raspisana međunarodna poternica, želeo da bude šef "Hels Andželsa" u Evropi, ali pošto u tome nije uspeo usledio rat između "starosedeoca" "Hels Andželsa" i članova migrantskoh porekla. 

Inače što je zanimljivo "Osmani" nisu prava bajkerska grupa, jer njeni članovi pre svega voze nemačke limuzine, a i ne teže da budu klub bajkera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online