Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 09.08.2016.
19:17
Vestionline A

"Moj dragi drug Putin i ja smo otrili neke stvari"

Predsednik Turske Redžep Erdogan izjavio je nakon sastanka s Vladimirom Putinom da su odnosi dve zemlje sada na nivou "čiji primer treba da slede druge zemlje".

Reuters
Lako se dogovorili o svemu: Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

- Odnosi Rusije i Turske popeli su se na novi nivo, čiji primer mogu da slede druge zemlje. Danas smo moj dragi drug Vladimir Putin i ja otkrili sličnu poziciju o normalizaciji naših odnosa. Treba da iskoristimo sav potencijal koji imaju naše zemlje radi stabilnosti u regionu - rekao je Erdogan na konferenciji za novinare posle razgovora u Sankt Peterburgu.Prema njegovim rečima, rusko-turski odnosi su sada stabilniji nego ikad, i mogu da se odupru svim mogućim krizama.

Erdogan je visoko ocenio činjenicu da mu je dan posle pokušaja državnog prevrata pozvao telefonom Putin.

- To je za nas zaista važno sa psihološke tačke gledišta, to je svojevrsna moralna podrška sa tačke gledišta solidarnosti - rekao je turski predsednik.

Putin je naveo da je susret sa Erdoganom bio konstruktivan, veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa.

- Želim pre svega da kažem da je, bez obzira na složenu unutrašnju političku situaciju u Turskoj, Erdogan našao mogućnost da dođe u Sankt Peterburg i taj korak svedoči o zainteresovanosti turskih partnera za obnavljanje saradnje sa Rusijom - kazao je Putin.

On je naveo da je za Moskvu prioritet vraćanje odnosa sa Ankarom na nivo koji je postojao pre krize u bilateralnim odnosima. Dodao je da odnosi dve zemlje u istoriji nisu bili jednostavni, i da su postojali čak i dramatični periodi, ali da je "logika uzajamnog uvažavanja neizbežno pobeđivala".

Putin je najavio da Rusija i Turska pripremaju srednjoročni program saradnje u ekonomiji, nauci i kulturi za period od 2016. do 2019. godine, a za obnavljanje čarter letova rekao je da su "tehnička stvar" u najskorije vreme.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.08.2016. 07:41
''Мој драги Путин...'' , вуна Кићо, а?! Ахахахаха!
Sreda 10.08.2016. 09:01
Mora da je vidio "cica-macu"!
Četvrtak 11.08.2016. 00:45
gde su sad svi oni putinouvlakači koji su se radovali propasti turske i erdogana? smišljate teorije kako da objasnite zašto vam se licemerni car slizao sa ovim poturicom i postao najveći turski saveznik iako su mu nedavno rušili avione i ubbijali pilote?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online