Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 14.07.2016.
13:55
Vestionline A

Bez dlake na jeziku: Šta rade Erdogan i koza, a zašto je Putin patuljak

Novoimenovani britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson strance je u prošlosti nazivao "crnčićima" i "kanibalima", za kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton jednom prilikom je rekao da je "sadistička medicinska sestra u mentalnoj ustanovi", piše Si-En-En.

Reuters
Da li mu je u glavi kao i na njoj, ili se samo pravi: Boris Džonson

Američka televizijska mreža u tekstu povodom imenovanja Džonsona za šefa britanske diplomatije navodi da je odluka britanske premijerke Tereze Mej da ga postavi na to mesto izazvala šok, dozu zabave, ali i strah zbog njegovih nesuzdržanih kritikovanja stranih lidera i "gafova" tokom putovanja u inostranstvo.

Si-En-En podseća da je Džonson u maju osvojio nagradu od 1.000 funti za pesmu o seksualnom odnosu između turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i koze, kao i da je 2015. godine u Tokiju srušio dečaka, starog 10 godina, tokom ragbi utakmice.

Uvredio je praktično sve važne američke političare, uključujući predsednika Baraka Obamu, bivšeg predsednika Džordža Buša, kao i Hilari Klinton i njenog rivala iz Republikanske stranke Donalda Trampa, tvrdi Si-En-En.

Ruskog predsednika Vladimira Putina uporedio je sa elfom Dobi iz filma "Hari Poter", ali je ocenio da je Putin, za razliku od lika iz filma, "nemilosrdni i manupulativni tiranin". 

U kolumni o Papua Novoj Gvineji, koja je objavljena 2006. godine, opisao je državljane te zemlje kao "sklone kanibalizmu i ubijanju poglavica". 

- Upoznajte novog šefa britanske diplomatije, Aleksandra Borisa de Fefel Džonsona, poznatog i kao Bo Džo - piše Si-En-En. Veruje se, kako se navodi, da je njegova karijera, u velikoj meri napredovala nakon "produženog političkog krvoprolića" koje je pratilo glasanje britanskih građana o izlasku iz EU. 

Si-En-En podseća da se Džonson smatrao vodećim kandidatom za naslednika, sada već bivšeg, britanskog premijera Dejvida Kamerona, ali se nekoliko dana nakon njegove ostavke povukao iz trke.  - Sada, samo dve nedelje kasnije, ponovo se vratio - ističe Si-En-En. 

Američka televizijska mreža ističe, međutim, da iako je nejasno kako se dogodio dramatičan povratak Džonsona u prvi red britanskih političara, on ima iskustvo u diplomatiji i spoljnim poslovima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.07.2016. 15:53
Boris je bio sa nama i kad su nas bombardovali dajući nam punu poodršku kad je to bilo opasno i za njegov život. Zato se manite gluposti mada se slažem sa onom izrekom: "Ako vidite dvije ribe da se svađaju na dnu okeana, znajte da je Englez u blizini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online