Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.07.2016.
20:33
Vestionline A

Filmska tuča u Moskvi: Rus "složio" špijuna CIA

Naslov obećava dobru priču! Ali nije u pitanju obična tuča, već veliki diplomatski incident, a u četvrtak se prvi put pojavio i snimak koji je objavila ruska televizija NTV.

printscreen youtube/@ChristopherJM
Ruski i američki bezbednjaci u akciji

Incident se, naime, dogodio krajem juna kada su se ispred ulaza u Ambasadu SAD u Moskvi potukli ruski policajac i američki diplomata. Američki "Vašigton post" je tada pisao o incidentu i naveo da je saradnik ruske službe državne bezbednosti u centru Moskve napao diplomatu SAD, tvrdeći da je saradnik FSB bio u uniformi i da je fizički nasrnuo na američkog diplomatu dok je ulazio u zgradu ambasade SAD u Moskvi.

Navodno je "američki diplomata" u tom okršaju zadobio prelom ramena, pa je bio prinuđen da napusti Rusiju radi lečenja.

Isti američki list "saradnika FSB" je nazvao "pripadnikom službe za obezbeđivanje objekata" i, pišući o razlogu napada, naglašava da je Amerikanac verovatno radio kao špijun za SAD, krijući se iza diplomatskog statusa.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije posle toga je saopštilo da je "američki diplomata" prema kome je, kako pišu američki mediji, u Moskvi primenjena sila, saradnik CIA i da je sam napao na policajca koji obezbeđuje Ambasadu SAD u glavnom gradu Rusije.

- Poznato je da je taj diplomata u suštini saradnik CIA. Te noći se maskiran vraćao iz obaveštajne operacije. I, da li zato što je bio previše nervozan ili zato što je naprosto želeo da bez identifikacije uđe u Ambasadu, nije hteo da pokaže svoju diplomatsku legitimaciju. Kada je bio zaustavljen, počeo je da "maše" rukama. Uostalom, sagovornici "Vašington posta" ne kriju da je za njega diplomatski pasoš samo pokriće. A slomljeno rame je već naučna fantastika. Kako bi diplomata sa takvom povredom, kad se već probio u ambasadu, mogao mirno da popravlja frizuru, stojeći ispred ogledala? A upravo to se vidi na snimku koji su nam pokazali sami Amerikanci - rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

- Naš policajac, koji je dežurao i obezbeđivao Ambasadu SAD, hteo je da proveri dokumenta čoveka koji je izgledao sumnjivo, da bi se uverio da ne postoji pretnja za diplomatsko predstavništvo SAD. Međutim, Amerikanac ga je laktom udario u lice umesto da mu pokaže legitimaciju! Došlo je do tuče u kojoj je neznanac odgurnuo čuvara ambasade i sakrio se u njoj - rekla je Zaharova.

Na snimku NTV-a se vidi kako se ispred sporednog ulaza u ambasadu zaustavlja taksi i diplomata koji se kreće ka vratima. U tom trenutku je iz stražarske kućice izašao uniformisani muškarac koji je oborio diplomatu na zemlju. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.07.2016. 21:00
Preracunala se mrcina "diplomatska", a lazi koji se usledile posle su tipicne za americku administraciju - ali zaboravili su da Meda nikada ne spava a ima i kamere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online