Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.07.2016.
21:32
Vestionline, Sputnjik A

Porošenko čeka novih 500 miliona dolara od SAD

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko očekuje da će Sjedinjene Američke Države dodeliti njegovoj zemlji dodatnih 500 miliona dolara za jačanje sektora bezbednosti i odbrane.

Reuters
Sav u službi Amerike: Petro Porošenko

- Za ovu vrstu pomoći SAD su uputile 335 miliona dolara. Taj korak je važan u kontekstu daljeg razmatranja nacrta zakona o dodatnom izdvajanju još 500 miliona dolara za nas, u Kongresu SAD. Iskreno računamo na dodatno jačanje naše saradnje - rekao je Porošenko.

SAD vojno pomažu Kijevu, ali zasad zvanično samo u vidu uniformi i opreme, a ne "smrtonosnog naoružanja". Na zapadu zemlje američki instruktori obučavaju borce Nacionalne garde Ukrajine.

Porošenko je, takođe, izjavio da će Kijev i NATO na samitu u Varšavi pripremiti kompleksni paket pomoći Ukrajini. Samit NATO u prestonici Poljske planiran je za 8. i 9. jul. Očekuje se, takođe, da se na marginama samita održi zasedanje Komisije Ukrajina-NATO. 

- Na osnovu rezultata samita Ukrajina-NATO usaglasićemo kompleksni paket pomoći, dokument koji će biti usmeren na jačanje odbrane naše države uz pomoć moćnih struktura bezbednosti. Taj paket će nam omogućiti da konsolidujemo odgovarajuće pravce podrške NATO-a i pomoći će nam da uspostavimo efikasniju odbranu i bezbednost - rekao je Porošenko u Kijevu.

Porošenko je dodao da je Ukrajina od SAD dobila partiju radara za navođenje artiljerije, koji će se primenjivati u Donbasu. 

- Ukrajinci održavaju barut suvim. Samo ako se pojavi pretnja od napada, nikome ne savetujem da proverava ukrajinsku vojsku, odnosno to koliko nam je potrebno da pokrenemo artiljeriju i da odgovorimo. Nove stanice će pojačati naše odbrambene mogućnosti i služiće kao dodatna prepreka - rekao je ukrajinski predsednik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2016. 08:47
Svi "žele mir" a tražće pare za naoružanje ? Sve se zna Amerikanci će dati kredit Ukrajincima novcem koje su njihovi tajkuni izneli iz Ukrajine . Tako se ulazi u dužničko ropstvo a to Porošenka ne interesuje jer je on Američki špijun .
Nedelja 03.07.2016. 01:29
Porošenko je dodao da je Ukrajina od SAD dobila partiju radara za navođenje artiljerije, koji će se primenjivati u Donbasu. .......................................Bas su te demokrate svuda iste. Cim im nestane argumenata odmah se oruzja lacaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online