Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 01.07.2016.
21:24
Vestionline, Sputnjik A

Ako Finska uđe u NATO, Rusija joj dolazi na granice!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je posle sastanka sa finskim kolegom Saulijem Ninisteom da će Rusija poštovati svaki izbor Finske po pitanju članstva u NATO ali da se teško može očekivati da će ruska vojska, koja se nalazi na 1.500 kilometara od finske granice, ostati na tom rastojanju.

Reuters
Šta da radimo ako uđete u NATO: Vladimir Putin

- Mi poštujemo svaki izbor finskog naroda u vezi sa zaštitom svoje nezavisnosti, svoje bezbednosti - to je izbor Finaca - rekao je u petak Putin, napomenuvši da je Rusiji, ipak, draži neutralni status Finske. 

- Zamislite da Finska uđe u NATO. To znači da će finska vojska prestati da bude nezavisna, prestaće da bude suverena u punom smislu te reči. Ona će postati deo vojne infrastrukture NATO, koji će se momentalno naći pored granica Ruske Federacije. Šta mislite da ćemo raditi dalje - na 1.500 kilometara smo udaljili našu vojsku - da ćemo ostati tamo? - rekao je Putin.

Ruski predsednik se zapitao kako Rusija treba da odgovori na povećanje prisustva NATO u blizini svojih granica.

- Podsetiću vas da je Rusija donela odluku i realizovala je, mi smo udaljili našu vojsku od rusko-finske granice na udaljenost od 1.500 kilometara. I ništa sve do sada nismo menjali. A na našim granicama na Baltiku vojska NATO-a se povećava. Šta da radimo? - rekao je Putin.

Ruski predsednik je ponovio da će Moskva morati da reaguje na razmeštanje sistema protivraketne odbrane NATO-a u Poljskoj i na povećanje kontingenta Alijanse. 

- Sada govore o postavljanju istog sistema radara i antiraketa na teritoriji Poljske, a to je već region Baltičkog mora. Šta da radimo? Kako da zaustavimo te pretnje? Moramo na odgovarajući način da reagujemo. Sada se objavljuje da će biti uvećan kontingent NATO-a u baltičkim zemljama. Premeštanje naše vojske na našoj sopstvenoj teritoriji karakteriše se kao agresivno ponašanje, a vojne vežbe NATO-a u blizini naših granica iz nekog razloga se tako ne posmatraju. Mi smatramo da je to apsolutno nepravedno i da nije realno - istakao je Putin.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2016. 02:33
Bjelack ne smeta a crrnacka ne moze. Vi ste iz vesti sa vasom cenzurom rijeci postali gori od satanistickog zapada.
Subota 02.07.2016. 02:30
Jebbba vam CRRnac mateer.
Subota 02.07.2016. 02:29
Rusi su za razliku od anglo-saksonski isprdaka , americki kravo jahaca, hriscani i odggovoran narod. Ne moze se pred gospodom opravdati zapocinjanje rata i to sa takvim posljedicama. Kravo jahaci bi da mogu izbombardovali Rusiju atomskim bombama i poslali sirotinju( po mogucnosti slavensku, arapsku ili cr//nacku) da na ozracenom teritoriju za njih vade iz zemlje sve ono cime Rusija obiluje. Osim toga Rusi znaju da im u slucaju rata preti opasnost kako od evropski katolika tako i sa istoka i iz Azije. Odlaganje neizbjeznog rata je za sada u interesu Rusije. Ima dana za megdana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online