Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.07.2016.
14:19
Vestionline A

Erdogan sprema kofere za Rusiju

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan spreman je da se sretne sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Rusiji pre Samita G-20, izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, posle razgovara sa ruskim ministrom Sergejom Lavrovom.

Reuters
Putin i Erdogan planiraju da se sretnu pre Samita G-20

Čavušoglu je naglasio da su njih dvojica razgovarali o regionalnim pitanjima, energetici, trgovini i kontaktima na najvišem nivou.

- Razgovarali smo o bilateralnim odnosima i kako da se vratimo na prethodni nivo. Razgovarali smo o pitanjima bilateralnih odnosa, trgovine i kontaktima na najvišem nivou između predsednika, premijera i Sergejem Lavrovom i sa mnom. Takođe smo razgovarali o regionalnim pitanjima - izjavio je Čavušoglu.

Komentarišući situaciju u Siriji, Čavušoglu je rekao da ona ne obećava, ali da je potreban zajednički rad na političkom rešenju i upravo zbog toga međusirijski pregovori pod okriljem UN treba što pre da se obnove.

- Realna situacija u Siriji ima mnogo posledica - i terorizam i humanitarnu situaciju. Na nesreću, situacija u Siriji ne obećava, ali ako budemo radili zajedno i ako režim prekida vatre bude stabilan, humanitarna situacija će, takođe, biti bolja-  rekao je Čavušoglu novinarima nakon sastanka sa ruskim kolegom. 

- Političko rešenje je jedino ispravno rešenje. Stoga pregovori u Ženevi treba da se obnove u najkraćem mogućem roku. Složili smo da ćemo u uskoj koordinaciji sa Rusijom koordinirati isporuke humanitarne pomoći i sve ostale izazove u Siriji - dodao je on.

Turski ministar izjavio je da grupe DAEŠ i Nusra front za Tursku predstavljaju terorističke organizacije.

Turski ministar spoljnih poslova rekao je da ne veruje da između Rusije i Turske postoje razlike u procenama opozicionih grupa i terorista u Siriji, ali ako postoje, o njima se mora raspravljati.

„Dobra je slučajnost normalizacija odnosa sa Rusijom i Izraelom. To je ono što želimo sa svim našim susedima“, rekao je on novinarima.

„Zadovoljan sam što smo uspeli da normalizujemo odnose sa Rusijom“, dodao je Čavušoglu.

Turska se direktno bori sa DAEŠ-om i zato predstavlja metu terorista, istakao je Čavušoglu.

„DAEŠ napada Tursku zato što se Turska direktno bori protiv DAEŠ-a, pomaže koaliciji i opstruiše strane teroriste. Mi zapravo ubijamo ideologiju ove terorističke organizacije“, zaključio je Čavušoglu nakon susreta sa ruskim kolegom.

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2016. 19:20
Urnisale sankcije Velikog ZAPADA Rusiju !!! Krenuo Putin da oblizuje Erdoganov cmmar !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online