Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 11.06.2016.
18:24
Vestionline A

Nije Toma jedini: I Erdogan izgleda nema diplomu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan suočava se sa još jednim skandalom pošto se tamošnja javnost ustalasala posle zahteva da se utvrdi da li ima fakultetsku diplomu, koja je uslov za obavljanje funkcije na kojoj se nalazi.

Reuters
Kad može Erdogan bez diplome, može i Nikolić

Posedovanje fakultetske diplome je jedan od uslova za obavljanje funkcije predsednika Turske.

Rektor Univerziteta Marmara branio je Erdogana, te je izjavio da je zaista završio četvorogodišnje fakultetsko obrazovanje. Nakon toga je i sam predsednik izašao sa tvrdnjom da su njih dvojica zajedno studirali. Ipak, ove izjave nisu stavile tačku na raspravu.

Turski novinar po imenu Rafael Sadi tvrdi da je studirao sa Erdoganom, odnosno da su se na fakultet upisali 1974. godine. Ipak, Sadi nije siguran da li je turski predsednik diplomirao.

S druge strane, navodi ovaj novinar, u to vreme niko nije obraćao pažnju na razliku između više škole i fakulteta. Jedino što je bilo bitno, kaže on, je da kada će neko služiti vojsku po završetku studija. - Ja na primer nisam završio fakultet. Ne znam da li je Erdogan završio fakultet, ali znam da je studirao - rekao je Sadi.

U međuvremenu, bivši predsednik Udruženja sudija i tužilaca Omer Faruk Eminagaoglu uložio je žalbu Vrhovnom izbornom savetu tražeći da izvrši službenu istragu o Erdoganovom visokom obrazovanju kako bi se utvrdilo da li je došlo da povrede zakona.

- Trenutno se razmatra pitanje Erdoganove diplome, ali je najveći problem što orginalne diplome nema. Postoje neke kontoverze u vezi sa njegovim upisom na fakultet, ali i po pitanju diplome. Sve ovo izaziva sumnju i otvara neka veoma značajna pitanja - kaže Eminagaoglu.

On navodi da je jedina organizacija koja bi mogla da reši ovo pitanje Vrhovni izborni savet, ali da do sada nije bio koooperativan. Trenutno postoje tri dokumenta: privremena diploma, kopija diplome i uverenje izdato nakon registracije diploma. - Postoje neke sumnjive razlike između ova tri dokumenta. Stoga, insistiramo da se ovo pitanje pravilno istraži - navodi on.

POVEZANE VESTI

Subota 11.06.2016. 22:01
Тајипче, иначе познат као "бабо" некима са ових простора, је гори од Томе.......Тома бар зна да испече шљивовицу а не верујем да Тајипче уме да умеси баклаву!!!
Subota 11.06.2016. 19:48
Ma za erdogana nisam ni sumnja. Kad ga vidis sve ti je jasno. Ma dje ce i kako ce ono da zavrsi skolu? Ma dobro je da zna i hodati. Za tomu diplomu sam pomalo i sumnja. Mozda se nako krupni malo i prolakta do kakve diplomice a mozda su se profesori sazalili na njegovu glupost i tupost. Ja bi svim politicarima uvo prijemni za politiku. Najprije da se vidi da li znaju citati i pisati. Onda zbrajanje i oduzimanja do 100, posto je evidentno da nasi politicari imaju veliki problema sa2+2. Ne bi ja njima trazio diplome. Sta , da nas jos skolovano kradu. Pa ni za sibice nebi narod imao. Neka njiha fino neskolovani pa ce mo mozda kako i prezivjeti.
Subota 11.06.2016. 18:49
Ko god se zamjeri Britancima i USA, odmah mu ponište školovanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online