Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.05.2016.
19:35
Vestionline A

"Kosovo ima najviše boraca u ID u odnosu na broj stanovnika"

Predstavnik Rusije je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o Kosovu u ponedeljak kazao da Priština zanemaruje i pokušava da jednostrano promeni sporazum postignut sa Beogradom o Zajednici srpskih opština (ZSO), uz prećutnu dozvolu EU.

Tanjug
Ruski predstavnik smatra da Priština ne sarađuje dovoljno sa Beogradom

- Priština mora odmah da primeni sporazum o ZSO i to će da bude lakmus test njene spremnosti da isupuni obaveze, inace ćemo videti pogoršanje situacije na Kosovu i oko njega - rekao je ruski predstavnik.

On je naglasio da je rezolucija SB UN 1244 bila i ostaje jedina platfoma za rešavanje situacije na Kosovu.

- Niko nema pravo da jednostrano menja ovu odluku SB UN, odluke može da menja samo on sam - naveo je ruski ambasador.

On je dodao da je važno da se održi prisustvo UNMIK i da se veoma pažljivo prati situacija na Kosovu.

- Izjave da treba da se smanji misija i budžet nisu utemeljene u izveštaju Generalnog sekretara UN koji je naveo da još mnogo toga  mora da se uradi - kazao je ruski predstavnik.

On je rekao da je politička situacija na Kosovu i dalje nestabilna a da se sukob sa kosovskom opozicijom koja zahteva odbacivanje ZSO i reviziju sporazuma ca Crnom Gorom intenzivira.

"Umestio dijaloga opozicija je koristila i koristi nasilje, od avgusta 2015. nije bilo nikakvog napretka u dijalogu", naveo je on.

Naglasio je da se Rusija nada da će što pre krenuti sa radom sud za zločine OVK i da on neće ponoviti neuspeh Haškog tribunala. 

Utočište islamista

Ruski predstavnik je kazao i da je Kosovo postalo utočište i tranzitni centar radikalnih islamista koji koriste ovu teritoriju za regrutaciju i trening.

- Grafiti Islamske države na srpskom manastiru pokazuju opasne stavove među lokalnim stanovništvom - rekao je on i podstio da Kosovo ima najviše boraca u Islamskoj državi u odnosu na broj stanovnika.

Predstavnik SAD na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu pozvao je Beograd i Prištinu da bez odlaganja primene briselske sporazume uključujući sporazum o ZSO založivši se takođe za prijem Kosova i Interpol i smanjenje budžeta UNMIK-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.05.2016. 09:03
Pa nije moguce!??Ono lojavo go-vno Koki i ona budala Svinja Pasha su odavno zlocinici oni su ubijali sve sto nije siftarsko!Njih je prcio anadolski Jarac!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online