Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.05.2016.
08:45
B. Božin - Vesti A

Bajkerski rat na ulicama Frankfurta

Revolveraški obračun koji se u četvrtak po podne dogodio u samom centru Frankfurta na Majni i u kome su teško ranjene dve osobe poreklom iz Srbije, mogao bi da bude početak još jednog rata između dve rivalske grupacije u motorističkoj grupi Anđeli pakla, procenjuju nemački mediji.

Reuters
Policija strahuje od novih sukoba

Prve čarke u borbi za prevlast na kriminalnoj sceni počele su još 2014. godine, kada se desio i prvi obračun u frankfurtskoj železničkoj stanici, a sada nasilje ponovo eskalira. Sa teškim povredama po grudima i nogama nakon poslednjeg obračuna u bolnici se nalaze Munis H. (41) i Emir K. (20), obojica poreklom iz Srbije, a kako "Vesti" nezvanično saznaju obojica su iz Sjenice.

Iako je u početku vladalo mišljenje da se radi o sukobu Anđela pakla i Osmana, bande na motorima koju čine prevashodno Turci, ispostavilo se da je u pozadini svega borba oko "smene generacija" unutar najstarije bajkerske bande Anđela pakla.

Valter B. (60), poznat po nadimku Šnicel Valter, bio je do pre par meseci neprikosnoveni "kralj frankfurtskog podzemlja", ali je naglo počeo da gubi uticaj zbog uspona mlađeg rivala Ajgina M. (45), koji dolazi iz Gisena. Ajgin M. je pristalica saradnje i "podele tržišta" sa Osmanima, što se ne sviđa starijoj generaciji koja namerava da oružjem odbrani svoj uticaj, saznaju nemački mediji.

Sam Šnicel Valter, vođa nemačke frakcije bande, takozvanih tradicionalista, pod teretom godina polako se povlači iz posla na svoje imanje u blizini Limburga i ne želi sukobe. Međutim, ne misle svi da treba ustuknuti pred turskim krilom koje je sve jače i trenutno ima stotine pristalica. Oni su počeli da se šire u Frankfurtu tako što su preuzeli poslove obezbeđenja lokala, a sve više ih ima i u oblasti prostitucije, čime prete da preuzmu kompletan posao, pišu nemački mediji.

Dvojica povređenih državljana Srbije nalaze se u bolnici pod punim nadzorom, ne samo policije već i mnogobrojnih bajkera u kožnim jaknama na kojima se vidi da dolaze iz Gisena. Strah da će doći do novih oružanih sukoba raste, jer Anđeli pakla se kunu na osvetu i zaštitu časti, kažu islednici, a nakon javne demonstracije sile samo je pitanje vremena kada će uslediti osveta.

Anđeli pakla brži na obaraču

Neposredno pre pucnjave na dvojicu Sjeničana, kolona Anđela pakla viđena je kako na motorima obilazi centar grada, da bi se zatim povukla. Na trgu je ostalo samo njih nekoliko, a među njima su bile i osobe koje su kasnije pucale. Postoji teorija da je zapravo trebalo da oni budu žrtve napada koji je planiralo tursko krilo, ali su primetili rivale koji dolaze ka njima i jednostavno bili brži. Pištolj nađen na licu mesta pripadao je Munisu H, kaže se u jednom izveštaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online