Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.04.2016.
16:22
Vestionline A

EU je oduvek bio projekat CIA

Nema ničeg čudnog što se SAD aktivno suprotstavljaju mogućem izlasku Britanije iz EU pošto je evropska integracija od samog početka bila američki projekat, piše londonski "Telegraf".

wikipedia.org
CIA je sarađivala sa "osnivačima" EU, koristeći ih kao svoje pomagače

Kako pokazuju materijali sa kojih je Stejt department skinuo oznaku tajnosti, američka obaveštajna služba finansirala je stvaranje Evropske unije još od sredine prošlog veka, piše "Telegraf".

Vašington je gurao evropsku integraciju krajem četrdesetih godina 20. veka i tajno ju je finansirao u vreme administracija predsednika Trumana, Ajzenhauera, Kenedija, Džonsona i Niksona. Koliko god to povremeno iritiralo, SAD su se od tada, osim na NATO, oslanjale na EU kao na „sidro“ američkih regionalnih interesa.

U jednom od dokumenata od 26. jula 1950. godine navodi se informacija o kampanji čiji je cilj promovisanje evropskog parlamenta. Inicijator memoranduma bila je Uprava strateških službi, prethodnik CIA, navodi list. Pritom, napominje se, SAD su oduvek posebnu pažnju posvećivale Britaniji, čije je učešće u evropskim integracijama za njih bilo prioritetno.

Prema objavljenim podacima, CIA je sarađivala sa "osnivačima" EU, koristeći ih kao svoje pomagače. Američka obaveštajna služba se trudila da sačuva zavisnost Evrope od Vašingtona i na svaki način je nastojala da spreči EU u traženju alternativnih izvora finansiranja, naglašava se u tekstu.

U procesu izgradnje jedinstvene Evrope bilo je i promašaja. Tako se, recimo, u službenoj belešci od 11. juna 1965. godine navodi da su potpredsedniku Evropske zajednice date instrukcije za razvoj projekta monetarne unije.

U dokumentu se naglašava da je neophodno izbegavati debate dok odluka o njenom formiranju ne postane neizbežna. Kako pokazuje istorija, takav pristup nije bio previše mudar, imajući u vidu aktuelnu situaciju sa dužničkim i deflacionim zamkama i masovnom nezaposlenošću na jugu Evrope.

"U izvesnom smislu to su dokumenti iz stare istorije, ali oni pokazuju da je američka ’država u državi‘ do guše upletena u taj posao", zaključuje autor testa.

POVEZANE VESTI

Petak 29.04.2016. 17:28
Naravno da su USA zajedno sa Britancima plaćali stvaranje UE. Zato su otjerali De Gola. Ipak, stvari se ne odvijaju na planirani način. Nije prošla "zapadnjačka" GLOBALIZACIJA (što znači kolonizacija i pljačka) cijelog svijeta. Svi vide da su oni koji su se do sada "globalizovali”, potpuno opljačkani i porobljeni (kolonizovani) od strane USA i Britanije. Sada USA hoće “ugovor o transatlanskoj trgovini i investicionom partnerstvu (TTIP) sa EU”, što u prevodu znači: “Ugovor o pljački EU". Ovaj ugovor im treba da bi mogli legalno, nesmetano i nekažnjeno da pljačkaju cijelu kontinentalnu EU. Katasrofalno stanje do sada “globalizovanih država”, velike razmjere pljačke i uništavanja, globalisti više ne mogu da sakriju da su ih porobili i orobili. Britanci to znaju jer su učestvovali u tome i hoće napolje iz EU da bi izbjegli zamke USA i da nebi bili porobljeni u paketu sa EU. Zato Britanija hoće sama da pregovara sa USA. Sve je to dogovor Britanije i USA. Veliki broj kolonija USA i Britanije je danas sve manji a sve manje je pljačkaškog plijena koji pristiže iz kolonija u USA i Britaniju. Najveća kolonija Britanije i USA danas je kontinentalna EU. Neka nas naši političari ne uvlače tamo, kako nas nebi do kraja kolonizovali i temeljno pljačkali.
Petak 29.04.2016. 21:43
Ajde! :D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online