Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 26.04.2016.
08:51
Vestionline A

"Vučić garant reformi i normalizacije sa Prištinom"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osvojio je na izborima još jedan mandat i moći će da pruži stabilnost na Balkanu - ono što njegovi strani partneri najviše žele, ocenjuje britanski list "Ekonomist".

Tanjug
Vučić garant stabilnosti na Balkanu

U tekstu pod naslovom "Proevropski premijer osvojio drugi mandat", list piše da će pod Vučićem Srbija najverovatnije postepeno nastaviti da primenjuje reforme koje se zahtevaju u okviru procesa evrointegracija, a nastaviće i pregovore o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

List napominje da se, iako su odnosi sa BiH i Hrvatskom ponekada uzavreli, ne očekuju ozbiljnije svađe.

- Vučić se predstavlja kao jak čovek koji može da brani interese Srbije - ističe "Ekonomist".

Britanski list navodi da je srpski premijer obećavao da će se boriti protiv korupcije, ali se u tekstu ocenjuje da je "zapravo, uprkos hapšenjima brojnih istaknutih ljudi, bilo veoma malo presuda za korupciju na visokom nivou". 

List navodi da su mediji uglavnom slabi i izloženi pritisku, a da su "mnogi glasali za Vučića, jer zvuči ubedljivo".

U parlament se vraća i Vojislav Šešelj, a njegov izborni uspeh znači da će u srpskom parlamentu ponovo biti ekstremno nacionalistička partija koja se zalaže za bliže veze s Rusijom, piše "Ekonomist".

Nekada moćna Demokratska stranka, jedva se provukla u parlament, pošto su se "glasovi liberalno orijentisanih Srba rasuli između demokrata i nekoliko manjih partija", navodi se u analizi i ukazuje da su najveći problemi s kojima se Srbija suočava domaći - slaba privreda i nizak standard građana.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.04.2016. 09:09
Mislim da je posle izborne noći i direktnog mešanja Američkog ambasadora u izborni rezultat Vučiću presela pobeda . Verujem da bi danas voleo da nije pobedio jer mu je Američki ambasador poslao poruku ko je on i koga će morati bezpogovorno da sluša . Posle otimanja glasova od SNS ambasador je gurnuo prst u oko Vučiću . Ne žalim ga ni malo to je zaslužio zbog svoje bahatosti i osionosti . Nikakav on garant nije nikome on je obična podguzna muva Amerike i EU zlikovaca .
Utorak 26.04.2016. 09:41
Вучић је гарант издаје и уништења Србије! Он и његови назадњаци су украли и појели наше плате и пензије, то су скакавци и термити који ће да нас оглођу до коске и упропасте да ће Бангладеш и Буркина Фасо да буду државе у односу на нас!
Utorak 26.04.2016. 10:23
Postavlja se pitanje: Zašto je Vučić ovako ubedljivo dobio izbore ? Glavni razlog za to je GLUPOST onih koji su hteli da ga sruše ! Naime, za razliku od 5. oktobra kada su Soroš i ekipa rušili Miloševića i doveli na vlast najveću bagru u istoriji Srbije, sada je ta ista , tj. malo promenjena ekipa (ista govanca su u pitanju u suštini) koristila isti METOD - "Mržnja, negativna kampanja, otpor, itd." ALI ovaj put nisu imali "kritičnu masu" i sami sebe su osudili na neuspeh. Ostalo im je samo da se teše (što rade i njihove sluge, čak je nebitno i da li su oni svesni toga, na ovom portalu) kako je pobedila "proevropska opcija" - što naravno nije tačno, jer je prava proevropska i ujedno antisrpska opcija koju bi oni želeli (DS, Čeda, Boris i ekipa....) jedva prošla cenzus. FAJRONT !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online