Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 22.03.2016.
14:59
B. Živančević - Vesti A

Svega ovoga ne bi bilo da je EU plakala zbog SRJ, Libije, Sirije, Iraka...

Evropski lideri, vidno uznemireni, danas su osudili višestruke terorističke napade u Briselu, glavnom gradu i administrativnom centru nakazne tvorevine znane kao Evropska unija, a neki su, poput kočopernog francuskog premijera, egzaltirano objavili i da je Evropa u ratu. Sve češći teroristički napadi po Evropi očigledan su pokazatelj da je EU izgubila kompas i da ne ume da se izbori sa "bumerangom" koji joj se vratio direktno u glavu nakon što je sa svojim američkim saveznicima bombama "donosila demokratiju" u SRJ, Irak, Avganistan, Libiju, Siriju... razarajući te zemlje, ubijajući nemilosrdno tamošnje civile i postavljajući marionetske vlade koje su se otrgle kontroli.

printscreen youtube
Federika Mogerini tek sada shvatila sav užas ubijanja nevinih ljudi

U ovako strašnom danu, gde su ponovo pobijeni nevini, na svom radnom mestu u Briselu nije bila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. "Pajala" je negde po Bliskom istoku, i ničim izazvana, na pogrešnim adresama, vodila isprazne razgovore o borbi protiv terorizma.

Pokazujući, po ko zna koji put, evropsku bahatost, sva u suzama je danas u Jordanu prekinula zajedničku konferenciju za novinare sa tamošnjim kolegom Naserom Judehom. Ona je tom prilikom konstatovala da je "danas težak dan", a onda je, kako javljaju proevropski mediji u Srbiji, "ophrvana emocijama" na kraju svog izlaganja prišla Judehu kada je počeo da govori, izvinila mu se i zagrlila ga, nakon čega su zajedno napustili konferenciju za medije.

Da je EU plakala i žalila za svim žrtvama koje nisu Evropljani, a koje su nevine stradale pod američkim i evropskim bombama, svega ovoga ne bi bilo. Razarali ste SRJ 78 dana, bili "gospodari života" u Iraku i Avganistanu, sravnili ste Libiju sa zemljom, uništavate Siriju pet godina unazad... I nijedan od tih dana vama "nije bio težak". Sve do sada vam nije bila jasna Povelja UN o ljudskim pravima, mislili ste da je to "mrlja mastila na papiru". Zaboravili ste sve one konvencije i rezolucije koje godinama navodno potpisujete, a onda ih bacate u stilski kamin. 

Stanovnici EU su sve češće, nažalost, kako je pre 17 godina tokom bombardovanja SRJ za naše ubijene građane govorio majmunoliki portparol NATO-a Džejmi Šej, "kolateralna šteta", samo ovog puta džihada - Svetog rata, koji razne islamističke frakcije vode što na Bliskom istoku, što u Evropi. Simptomatično je da takvih terorističkih dešavanja nema na tlu SAD - pa nemoguće da su ih proterali sve do jednog posle 11. septembra 2001. godine. Biće da tu treba slediti "trag novca" i sve vodi do organizatora!

Odavno je jasno da su sve terorističke grupe širom sveta stvorili, naoružavali i finansirali Amerikanci, najveći evropski saveznici. Ali njima je lako, oni su "preko bare", a "mečka igra" u evropskom dvorištu. A vi Evropljani, ubuduće bolje birajte prijatelje! Amerikanci su se pokazali i ostavili vas da se sami snalazite! Možda da pogledate ka istoku.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2016. 15:30
Nije EU za žaljenje. Zaslužila je sve što joj se dešava i sve što će joj se i dalje dešavati. Tako prolazi pljačkaška bahata banda. Tuđe muke je nikada nijesu boljele. Ovo je „sića“ prema onome što slijedi. Neka EU i dalje „titra jajca“ Amerikancima koji ih pljačkaju i uništavaju. Neka EU i dalje mazi Bakira, Tačija, Haradinaja zajedno sa Milom Đukanovićem i hrvatskim faašiistima. Neka EU pita Amerikance šta su obećali islamistima i ko finansira najezdu Arapa u Evropu. Nije valjda da je sve to „spontano.
Utorak 22.03.2016. 15:34
Пуковник,сада покојник Либијски председник Гадафи упозоравао је Европу и САД да ће имати великих проблема ако радикални исламисти преузму власт.Упозорење Европа и САД нису сватили озбиљно а будућа председница УСА( ја тако предвиђам),Хилари Клинтон скакала је од среће:"Нема више тиранина...".Епа,ако сте толико били самоуверени у своју моћ и оружје,растурајући све који су вам били на путу,попут Југославије,Ирака,Авганистана,Либије,Украјине,Сирије...сада имате рат у својој авлији.И место је изабрано јер ту се у Бриселу доносе одлуке која ће земља бити нападнута(НАТО) или која ће земља бити под санкцијама,као што је и наша земља била.Жао ми је невино погинулих али зар оно дете кога је море и морски таласи избацили на Турску обалу,зар је оно заслужило да тако заврши и зар је наша Милица икоме ишта скривила. Хиљаде и хиљаде невине деце,жена и стараца је убиијено од стране НАТО-а,разорене земље,погледајте како Библијски град Дамаск изгледа.Е па господо:"Што сте посејали то ће те пожњети".
Utorak 22.03.2016. 16:42
Demokratske suze nisu nista teze od suza nevinih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online