Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.02.2016.
12:17
Vestionline A

"Svet je prinuđen da veruje Putinu i Asadu"

Nakon pet godina sukoba, oružje u Siriji je zaćutalo, i Zapadu ne preostaje ništa drugo nego da se osloni na dobru volju predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog sirijskog kolege Bašara al Asada, piše portal nemačke televizije NTV.

Reuters
Nema mira u Siriji bez ruskog i sirijskog predsednika

"Pritisak je na pobunjenicima"

Nemački analitičari skeptični su prema primirju u Siriji, ali smatraju da u teoriji sporazum svakako nije loš, prenose tamošnji mediji. Plan koji su predložili Moskva i Vašington, podržali su sirijska vlada i glavne pobunjeničke grupe, koje će se sada naći pod ozbiljnim pritiskom.

Stručnjaci smatraju da, ako neka od oružanih formacija prekine primirje, to će značiti njen kraj. U tom slučaju, Zapad će im odseći svoju inače slabu podršku. To se odnosi na Saudijsku Arabiju, koja pri takvom scenariju teško može da opravda svoju pomoć opozicionim grupama, prenose nemački portali tvrdnje eksperata.

Nevladine snage, ostavljene na cedilu, teško da mogu da prelome tok događaja u Siriji, gde je Asadova vojska uz pomoć ruske avijacije postigla značajne uspehe. Takođe, Sirija uz podršku Rusije može da nastavi vojnu operaciju, bez narušavanja sporazuma, jer se on odnosi samo na određene teritorije i samo na pojedine grupe, tvrde nemački mediji.

Nemačka televizija NTV navodi da primirje može da pomogne da se oživi plan Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stvaranju prelazne vlade u Siriji, usvajanju novog ustava, kao i o održavanju slobodnih izbora na leto 2017. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.03.2016. 08:49
Mnogo me cudi kada rusofili masu floskulama kao "ceo svet je uz Ruse" !? Razori Siriju (zajedno sa Asadom - inkubator ZLA) da bi joj i sam Staljingrad pozavideo .... Razumeo bih ako je te floskule da su u pitanju samo clanice NATO ili EU sa Japanom , Juznom Korejom , Australijom , Novim Zelandom ... ALI kad vidim kako Rusiji okrecu ledja Kuba , Venecuela , Ukrajina , Vijetnam , Gruzija (kako onomad nemoguca misija) .... a potom 90% sveta podrzi Ameriku kako u vojnom smislu tako i ekonnomskom - o cemu to rusofili pricaju !!! ??? (poslednja dostignuca) ... VOJNO podrze Ameriku 20 zemalja koalicije "Severni grom" /// koji je u toku///(pored Nato-a i vec navedenih saveza i drzava ) medju kojima su Pakistan , Turska , Egipat , Maroko , Senegal , Saudijska Arabija , Sudan , Jordan (koji osim Turske nemaju veze sa Nato-om ) .... da nije na Balkanu Srbije (jos) i na severu Belorusija Rusija NE BI imala u Evropi jednog jedinog SAVEZNIKA (CUDNO , CUDNO ... cime rusofili opravdavaju ispravnost ruske politike !? - ceo svet protiv , a Rusi u pravu !?) .... i EKONOMSKI - Citat: - 05.02.2016. • 11:55 ... Potpisan najveći trgovinski sporazum na svetu .....Sporazum o Transpacifičkom partnerstvu (TPP), jedan od najvećih multinacionalnih trgovinskih sporazuma na svetu, potpisalo je danas na Novom Zelandu 12 zemalja Pacifičkog pojasa, ... ( Australije, Bruneja, Kanade, Čilea, Japana, Malezije, Meksika, Novog Zelanda, Perua, Singapura, Vijetnama i SAD.) Slag na tortu je Vijetnam !!! Rusi , Rusi - cudno , cudno .... Odnos Ruske i Kineske privrede najbolje je opisao :- izvršni direktor Poslovnog saveta Rusija-ASEAN (Asocijacija nacija Jugoistočne Azije) Viktor Tarusin, kineske banke ne samo što su ruskim kompanijama i fizičkim licima odbijale da daju kredite, nego su od njih tražile i da zatvaraju račune i sredstva prebace na druga mesta + Kinezi Ruse olade za "istorijski gasni sporazum" na par decenija (+ Nemci sa Severnim tokom 2 , Turci sa Turskim tokom , EU sa Juznim tokom , Grci sa Posejdonom ...) odose rusi u majcinu ... Svima je SVE jasno samo rusofilima NE !!! .... Gde vidi Putin Rusiju u nekim SVETSKIM savezima osim sa Belorusijom i Asadistima (sto rece cirko - i za Siriju ce Rusima uskoro biti potrebna viza) !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online