Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 23.02.2016.
10:45
Vestionline A

Vikiliks: SAD tražile krađu Ban Ki-munove DNK

Sajt "Vikiliks" objavio je u utorak poverljive dokumente koji otkrivaju da je američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) prisluškivala privatne sastanke svetskih lidera, uključujući prvog čoveka Ujedinjenih nacija Ban Ki-muna, nemačke kancelarke Angele Merkel, kao i premijera Italije i Izraela.

blewswire.com
Novi podaci o američkom prisluškivanju evropskih lidera

Iz novih dokumenata koje je objavio Vikiliks se saznaje da je NSA prisluškivala sastanke na visokom nivou na temu klimatskih promena, globalne privrede, pa čak i "kako postupati sa američkim predsednikom Barakom Obamom", prenosi sajt "Raša tudej".

NSA je navodno prisluškivala privatni sastanak između Bana i Merkelove, na kojem su oni govorili o tome kako se izboriti sa klimatskim promenama, a kako tvrdi "Vikiliks", cilj tog prisluškivanja je bila zaštita američkih naftnih interesa. 

- Danas smo pokazali da je privatne sastanke generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o tome kako spasiti planetu od klimatskih promena prisluškivala zemlja koja želi da zaštiti svoje najveće naftne kompanije - izjavio je osnivač i urednik "Vikiliksa" DŽulijan Asanž.

- Prethodno smo objavili nalog Hilari Klinton da američke diplomate ukradu DNK generalnog sekretara. Američka vlada je potpisala sporazume sa UN da se neće baviti takvim aktivnostima protiv UN, a pogotovo ne protiv generalnog sekretara te organizacije - rekao je Asanž.

- Biće zanimljivo videti reakciju UN, jer ako generalni sekretar može da bude meta bez posledica, onda su u opasnosti svi, od svetskih lidera do čistača ulica - istakao je on.

"Vikiliks" je takođe objavio poverljive dokumente koji pokazuju da je NSA prisluškivala i druge sastanke, uključujući onaj između premijera Izraela Benjamina Netanijahua i njegovog italijanskog kolege Silvija Berluskonija 2010. godine, tokom kojeg je Netanijahu zatražio pomoć od Berluskonija da se postavi prema predsedniku SAD Obami.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.02.2016. 11:30
Evo tačnog broja Srba na mitingu.Za sve neverne tome koji nisu bili na mitingu pa lupaju gluposti o broju ljudi. htp://srbin.info/2016/02/22/policija-srbije-trazi-referendum-o-nato/ Ako neko zna da izbroji narodnu masu onda to zna policija. To su napisali i potpisali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online