Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.02.2016.
04:00
D. P. - Vesti A

Decu odveli na prevaru!

Socijalna služba u Lincu još nije obrazložila prave razloge zbog kojih je Dejana, Davida i Nataliju Stanković odvojila od oca Nikole, koji se starao o njima. I pored pokušaja da čujemo njihovo mišljenje o ovom slučaju, ljubazno nam je rečeno da su deca dobro i da je to za sada sve što mogu da saopšte.

Vesti
Očajni otac: Nikola Stanković

Kao što smo pisali, deca su u sredu odvedena iz škole "Mocart", i zadržana u smeštaju za nezbrinute mališane, udaljeno oko 70 kilometara od grada na Dunavu. Njihov otac Nikola ne miri se sa činjenicom da je odvojen od mališana. Sabira utiske, tvrdeći da ne vidi nikakav razlog zašto je to urađeno. Najviše ga je, kako kaže, zabolelo što su na grub način mališani odvojeni od njega i bez prethodne najave izvedeni sa časova u školi.

- Opet sam išao u školu i u boravak, koji se nalazi u istom dvorištu. Svi su očajni, pogotovo vaspitačice, koji su sa suzama u očima pričale o mojoj deci. Davidova učiteljica je šokirana načinom kako je odveden sa časa. Rekla mi je da je žena iz socijalnog ušla usred časa i samo rekla da on mora da pođe sa njom. Učiteljica kaže da niko pre toga nije najavio da će doći neko iz socijalne službe, što je inače uobičajena praksa. Isto misle i u boravku, gde ih svi poznaju. Ovo je zaista neverovatno - ističe očajni otac.

On kao jedan od mogućih razloga navodi zahtev bivše supruge koja je, koliko je saznao, opet tražila dozvolu da joj se odobri da viđa decu.

- Imao sam čvrsto obećanje čoveka iz socijalne službe da više nećemo razgovarati na tu temu. Očigledno sam prevaren. Još prošle godine mi je rečeno da ona ne može viđati decu. Već sam pominjao da sam ih bezbroj puta vodio na razne provere i termine koji su traženi. To je bio stalan stres i za njih za mene. Možda je opet tražila da joj se dozvoli da ih viđa, ali ne vidim čemu to vodi kada ni deca ne žele da je vide - naglas razmišlja Nikola Stanković.

Dva termina da vidi mališane

Nikolu su zvali telefonom iz socijalne službe i saopštili su mu da će do daljeg deca ostati u domu za nezbrinute mališane. Oni su mu potvrdili da će moći da ih vidi u 17, odnosno 22. februara.
- Tražili su mi između ostalog da im dostavim pasoše, da spakujem njihove stvari i da ih odnesem. Rekao sam im da to ne dolazi u obzir jer im ništa ne verujem. Poneću im samo kopiju pasoša - ogorčen je Stanković.

Nikola je juče trebalo da ode na sastanak u socijalnu službu posle čega bi trebalo da se zna više detalja o ovom slučaju, ali do zaključenja ovog broja "Vesti" nismo uspeli da saznamo da li je do ovog sastanko došlo. On je uveren da će uskoro opet biti sa svojom decom, koja su inače dori učenici i veoma su omiljeni kako u školi, tako i u istoimenom boravištu u okviru nje.

Traži pomoć konzulata

Ovo nije prvi slučaj da se našim ljudima u dijaspori oduzimaju naslednici. Obično se u ovakve slučajeve uključi matična država, preko diplomatskih predstavništava, pod uslovom da je reč o našim državljanima, kao što je slučaj sa Stankovićima.
- Obratiću se konzulatu u Salcburgu kada dobijem sve podatke o deci odnosno ko je tačno nadležan za njih kako bi zvanično mogli da ih kontakiraju - kaže Nikola.
Kako saznajemo, konzulat će odmah reagovati čim dobije zahtev od Stankovića.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online