Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 01.02.2016.
08:08
D. Lukić - Vesti A

Na Putina i ćorcima

Koliko je para potrebno da se kupi, korumpira, zauzda i "pripitomi" Vladimir Putin? Sada kada je krenuo novi hladni rat, Englezi imaju odgovor: predsednik Rusije može da se kupi za jednu jahtu, nešto malo milijardi i nekoliko dvoraca.

Tanjug/AP
Na meti Zapada: Vladimir Putin u Kremlju

Dokaz je ruski milijarder Roman Abramovič koji se obogatio manipulacijama naftom i gasom u ono haotično vreme raspada Sovjetskog Saveza. Trenutno je emigrant u Britaniji - vlasnik je engleskog fudbalskog prvoligaša Čelzi, ima na bankovnom računu sumicu od više desetina milijardi dolara, ali je, kako tvrde u Londonu, Abramovič prema Putinu puki siromah!

Zato što je, prema tim izvorima, predsednik Rusije težak 28 milijardi funti. Pored ove sume, Putin "poseduje" još 20 (dvadeset) palata i drugih luksuznih nekretnina, što u ličnom posedu, što na trajnom, ličnom korišćenju. 

Za uživanje tolikog bogatstva razbacanog po svetu i - posebno - uzduž i popreko prostrane Rusije, od Baltika do Vladivostoka, potreban mu je bar leteći tepih, pa je umesto toga Vladimir Putin pribavio sebi malu privatnu, vazdušnu flotu od 58 aviona i helikoptera!

U tom jatu je i ekskluzivni, superluksuzni mlaznjak, a u njemu privatna predsednikova prostorija čija se vrednost ceni - brat bratu - na 110 miliona engleskih funti. U toj odaji naći će se, recimo, kupatilo sa instalacijama od čistog zlata i toalet koji je vredan - brat bratu - 50.000 funti.

Šta još Vladimir Putin ima u njegovom posedu? Ima palatu na Crnom moru i još jednu na jezeru Valdaj (severozapad Rusije). Ta palata na Crnom moru leži na imanju od 2.300 akri. Samo ona vredi, prema evidenciji računovođa u novom hladnom ratu protiv Rusije i Putina lično, dodatnih 500 (pet stotina) miliona engleskih funti.

Mnogi i na samom Zapadu sumnjaju da je Putin bio u stanju da se ovoliko obogati.
Dmitrij Skarga, Putinov protivnik i čovek koji rukovodi brodskom kompanijom Sovkomfort, tvrdi da je Roman Abramovič preko ličnog predstavnika rukovodio transportovanjem luksuzne jahte Olimpija Vladimiru Putinu.

Kaže takođe da je on (Skarga) lično - časna reč - prisustvovao predaji poklona (2002. godine). Izručenju jahte ruskoj strani je, tvrdi takođe, prisustvovao u Amsterdamu i lični izaslanik Abramoviča. Taj je, pak, potvrdio da je "Abramovič i dalje vlasnik te jahte, da dakle ona nije poklonjena, nego je stavljena samo na uslugu Putinu i da troškove održavanja snosi ruski državni budžet, budući da Putin jahtu nije ni tražio, ni kupio, niti je, eto, nominalno njen vlasnik".

Izmišljotina

Pravni predstavnik Romana Abramoviča kaže za londonski "Mejl" (26. januar) da je vlasništvo Putina nad jahtom "i drugim nekretninama koje mu se pripisuju za potrebe novog hladnog rata, čista izmišljotina". U Kremlju, pak, celu farsu opisuju kao "fantaziju" koja nema nikakve veze sa činjenicama.

Bicikl

Ali, hladni je rat, pa utoliko gore po činjenice. Što nas na kraju farse vodi do priče iz vremena Sovjetskog Saveza. U humorističkoj kontakt-emisiji na Radio Jerevanu, slušalac pita redakciju da li je istina da je veliki ruski pesnik Jevtušenko kupio superluksuzni automobil zapadne proizvodnje?
- Informacija vam je delimično istinita, samo, nije u pitanju automobil, nego bicikl. I nije ga Jevtušenko kupio, nego su mu ga ukrali.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.02.2016. 09:13
Smiješno. I za Slobu su pričali isto, i za Garafija, Huseina, Ho Ši Mina .... od vila do zlatnih WC-a. Predhodno uvedu sankcije i izmuče narod. Tako prave bunt i još kad dodaju zlatni WC... Glupaci. Ja sam mislio da tako mogu sa bušmanima ali izgleda da smo mi Srbi bolji "mat-erijal" za klozet nego Bušmani.
Ponedeljak 01.02.2016. 14:24
Jadan je taj Putin , niko zivi njega na Zapadu ni ne spomene (mozda neko slican meni , inace truba ) - sam sebe "reklamira" da biu se stekao utisak , medju Rusima i rusofilima , da je "vazan" !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online