Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 31.01.2016.
09:00
Vestionline A

Erdogan besan: "Hoću sa Putinom oči u oči!"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da želi lično da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon incidenta sa ruskim Su-34.

Reuters
Vladimire, da razjasnimo neke stvari...

"Rekao sam Ministarstvu spoljnih poslova da želim da se sastanem lično sa Putinom. Još uvek nisam dobio odgovor“, rekao je Erdogan novinarima na aerodromu pre odlaska u posetu Latinskoj Americi, prenose svetski mediji.

Turska je u subotu saopštila da je ruski borbeni avion Su-34 u petak 29. januara narušio turski vazdušni prostor i upozorila je da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Kako je navedeno u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova, pilot ruskog aviona upozoren je na ruskom i engleskom jeziku pre nego što je ušao u vazdušni prostor Turske.

Naravno, umešao se i NATO

Tursko ministarstvo je optužilo Rusiju za eskalaciju tenzija i neodgovorno ponašanje i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice.

Posle turskog protesta, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da "preduzme sve neophodne mere" kako bi se izbeglo ponovno narušavanje vazdušnog prostora Alijanse.

- Ruski borbeni avion narušio je u petak vazdušni prostor Turske, uprkos ponovljenim upozorenjima turskih vlasti. Prethodni incidenti su pokazali koliko opasno takvo ponašanje može da bude - navodi se u saopštenju Stoltenberga.

Rusi, kao i obično, sve poriču

Podsetimo, Rusko ministarstvo odbrane demantovalo je da su ruski vojni avioni u Siriji narušili vazdušni prostor Turske.

- Ruska avijacija u Siriji nije narušavala vazdušni prostor Turske. Saopštenja turske strane o tome da je ruski avion Su-34 navodno narušio vazdušni prostor te zemlje predstavlja neosnovanu propagandu - rekao je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Tenzija između Rusije i Turske eskalirala je u novembru kada su Turci oborili ruski vojni avion tipa Su-24 na granici sa Sirijom.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2016. 12:04
А зашто Тајипче не дигнеш оне Ф 16 па у потеру за 34-ом?!
Nedelja 31.01.2016. 09:42
И ја желим састанак са Моником Белуци,но имам осећај да су нам шансе подједнаке.
Nedelja 31.01.2016. 20:17
Panika Brale !!! Uzavrela rusko-kremaljska kuhinja postala obicna nizerazredna menza , a propaganda na nivou "seoskog kokosinjca" ! Kremlj se samo pussi , a perje leti na sve strane ... Tramponja suvereno VLADA americkom izbornom kampanjom da se sa sigurnoscu moze reci - buduci i novi americki Predsednik bice Tramp (nije moj favorit - republikanci jos manje - ali se demokratski mora reci tj. unapred realno priznati pobedu Trampa) ... jedina uteha u svemu je kremaljsko ludilo !? Putin od poslednjeg govora u UN-u muku muci da od Obame izdejstvuje skidanje sankcija . Daj Boze da levicarsko nesposobni mlakonja , Obama , do Juna NE uspe da ubedi Kongres da ih "skinu" - jer ako ih do Juna NE "skinu" ostace tj. posle toga sa sigurnoscu se moze tvrditi da ce sankcije ostati jos par decenija !!! Zbrzavanje i resavanje sirijskog pitanja od strane Rusije - onako "s brda s dola" govori koliko je Kremlj uznemiren , uplasen i u panici . FRKA "CARE" !!! Vise Rusija NE moze (suvise riskantno) da ceka konacan rezultat izbora jer je Amerika otisla totalno u desno , a sto u slobodnom prevodu ZNACI - NEMA skidanja sankcija . Rusiji CURI tj. ISTICE vreme (sad KAO tj. cak nisu ugrozili ni turski vazdusni prostor) i zato Super Masa cudno i pomirljivo zakljucuje kako "CAR" nikada nije govorio o POTPUNOJ podrsci Asadu te da u pregovorima o buducnosti Sirije moze da ucestvuje i sirijska opozicija (koja pre sirijske apokalipse nije postojala kao politicki faktor -bar tako tvrde rusofili ... gde Rusija u raspravi dozivljava ponizenja od strane kojekakvih belosvetskih lelemuda ) ... Uostalom postavlja se opravdani i REALNO pitanje kakvi su to pregovori kad nije mogao da se desi neki novi "Dejton" (recimo neki "Mirni" ili "Zeljeznogorsk" , "Sarov" , "Znamensk" ... neki misteriozno "tajni grad" gde odlucuju samo Rusi -recimo njihov "svemocni CAR" koji suvereno kroji i pise nova svetska istorijska poglavlja - kao u "Dejtonu" gde su o svemu , odlucivali SAMO Amerikanci) vec se sve odrzava pod okriljem UN u Zenevi i to potpuno transparentno , gde clanovi raznih delegacija jednostavno izlaze za govornicom (medju ostalima i ruska delegacija) i nude "resenja" - ali ono sto je BITNO , to je :- da oni koji ODLUCUJU nisu Rusi (ZNA se KO) !!! ... Plasi se Kremlj - i te kako im je uterao strah u kosti NOVI i buduci "serrif grada" (sa Obamom im je bilo lako) - na kraju , zbog njega ce Bacuske morati i to glavom bez obzira , pokupiti prnje iz apokalipticne sirijske nocne MORE i ponizeniji nego ikad - sloziti "put pod noge" i pravac Moskva . Sad ipak moram priznati (iako nikada nije bio moj izbor) , ZIVEO Tramponja !!! TACKA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online