Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 31.01.2016.
11:01
Vestionline A

Rusko oružje zastarelo? Kakva pogrešna procena!

Velike promene u ruskoj armiji zapadni generali doživljavaju kao pravo iznenađenje, pišu britanski mediji. Upravo je vojna moć obezbedila Vladimiru Putinu poslednje strateške trijumfe i omogućila mu da postavlja sopstvena pravila na Bliskom Istoku.

Reuters
Moderna armija ponovo predstavlja snagu Rusije

Decenijama su zapadni generali tvrdili da su rusko oružje i strategija zastareli, da su avio-bombe i rakete "neintelektualne", a mornarica je "zarđala", pišu britanske novine. "Ali ono što su videli u Siriji i Ukrajini šokiralo ih je."

"Putin je promenio pravila igre"

Lovci i bombarderi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji ponekad za jedan dan izvedu više letova nego zapadna koalicija predvođena SAD-om za jedan mesec, konstatuju Britanci.

Sistemi protivvazdušne odbrane koje je "Moskva postavila u Siriji i na istoku Ukrajine predstavljaće veliku pretnju po Zapad u slučaju bombardovanja režima Asada i ukrajinskih separatista".

Komandant američke armije u Evropi Ben Hodžis nedavno je izjavio da su uspesi Rusije u "razvijanju sredstava za radio-elektronsku borbu u Siriji i u Ukrajini - neverovatni“.

Britanski mediji tvrde da Izrael takođe sa strahovanjem gleda razvoj vojne snage Rusije, jer brine da bi rusko napredno naoružanje mogao da dobije Iran, koji ova zemlja smatra "egzistencijalnom pretnjom". Upravo zahvaljujući vojsci Vladimir Putin ostvaruje strateške pobede. "Svojom intervencijom u Siriji on je promenio pravila igre, i dešavanja na Bliskom Istoku sada u velikoj meri zavise upravo od njega", zaključuju u oporom stilu britanski mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.01.2016. 15:35
Cinjenicu da Rusija nema novca da omasovi u potrebnoj mjeri proizvodnjunaj noviji borbeni sistema neki dozivljavaju kao ( u svoim komentarima na ovim portalu ) nemoc Rusije u vojnom pogledu. Zaboravljaju osnovne cinjenice. Zastarjeli SU 24 je jos uvijek kao i S300 nedosanjani san 90% armija u svijetu. Strateski bombarder Tupoljev je do sada jos uvijek neprevazidjen i neprikosnoven u svijetu. Rakete sa vise nuklearni bojevi glava Vojvoda ( zapadni naziv satan) je iako neprevazidjena dobila nasljednika Sarmata. Podmornice iz sovjeckog doba jos ne zaostaju za americkim a imaju i nove. Sstemi Zemlja _Zemlja, Zemlja -Vazduh kratkog dometa kao i artiljerisk oruzje su jos u svijeckom vrhu. Novo , kao sto je naj noviji americki avion, neznaci i najbolji. Relativna sporost u naoruzavanju Ruske armije naj novijim sistemima ne daje zapadnoj alijansi bitniju premoc. Cak sto vise zapadne vojske u mnogo ceme zaostaju za nekim Sovjeckim proizvodima. Da dodam tu i neprevazidjeni Sovjecki transportni Helikopter kao i Sovjecke transportne avione. Zato Rusi i ne moraju navrat na nos da omasovljuju svoju armiju sa naj novijim naoruzanjem
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online