Nedelja 31.01.2016.
11:01
Vestionline

Rusko oružje zastarelo? Kakva pogrešna procena!

Reuters
Moderna armija ponovo predstavlja snagu Rusije

Decenijama su zapadni generali tvrdili da su rusko oružje i strategija zastareli, da su avio-bombe i rakete "neintelektualne", a mornarica je "zarđala", pišu britanske novine. "Ali ono što su videli u Siriji i Ukrajini šokiralo ih je."

"Putin je promenio pravila igre"

Lovci i bombarderi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji ponekad za jedan dan izvedu više letova nego zapadna koalicija predvođena SAD-om za jedan mesec, konstatuju Britanci.

Sistemi protivvazdušne odbrane koje je "Moskva postavila u Siriji i na istoku Ukrajine predstavljaće veliku pretnju po Zapad u slučaju bombardovanja režima Asada i ukrajinskih separatista".

Komandant američke armije u Evropi Ben Hodžis nedavno je izjavio da su uspesi Rusije u "razvijanju sredstava za radio-elektronsku borbu u Siriji i u Ukrajini - neverovatni“.

Britanski mediji tvrde da Izrael takođe sa strahovanjem gleda razvoj vojne snage Rusije, jer brine da bi rusko napredno naoružanje mogao da dobije Iran, koji ova zemlja smatra "egzistencijalnom pretnjom". Upravo zahvaljujući vojsci Vladimir Putin ostvaruje strateške pobede. "Svojom intervencijom u Siriji on je promenio pravila igre, i dešavanja na Bliskom Istoku sada u velikoj meri zavise upravo od njega", zaključuju u oporom stilu britanski mediji.

2024 © - Vesti online