Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.01.2016.
10:26
informer.rs A

Obama ponovo "čačka" Ruse

Predsednik SAD Barak Obama je u novom obraćanju naciji "potkačio" Rusiju, onako usput, poručujući da je Amerika najvažnija zemlja sveta

Reuters
"Kad je kriza, svi zovu Vašington, a ne Moskvu ili Peking"

Obama je istakao da se to najbolje vidi kada planetu uzdrmaju globalne krize, kakva je danas na Bliskom istoku.

- Sve ankete pokazuju da je Amerika danas bolje pozicionirana u svetu nego u periodu pre nego što sam izabran za predsednika. I kada god se desi neka kriza u svetu, kada se rešavaju važna međunarodna pitanja, ljudi sa svih strana planete okreću glavu prema Vašingtonu, zovu nas, a ne Moskvu ili Peking - istakao je Barak Obama.

Dodao je i da Rusija polako gubi uticaj na Bliskom istoku, čak i u Siriji, koja je njen strateški saveznik.

- Kao što gubi svoje ekonomske ugovore, Rusiji polako slabi uticaj na Ukrajinu i Siriju, zemlje koje joj izmiču iz orbite - naglasio je Obama.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.01.2016. 12:22
Obama se pita: "Kako svima dati jednaku mogućnost i sigurnost u uslovima promenjene ekonomije, zatim kako učiniti da tehnologija radi za ljude a ne protiv njih, posebno imajući u vidu klimatske izazove. Kako učiniti Amerikance bezbednim i voditi svet ne postajući njegov policajac, treće je pitanje, a poslednje je "kako da politika bude odraz najboljeg, a ne najgoreg u nama". Lako moj "bombašu nobelovče". Vrati svoje ratne brodove kuči, prestani da gusariš i pljačkaš zajedno sa engleskom Kraljicom i ostatkom EU cio svijet kao do sada, prekini da pljačkaš i reketiraš silom NATO bombi sve koje možeš i bavi se Amerikom, radom u Americi a ne pljačkom, ub-ija-njem, razaranjem i kolonizacijom (porobljavanjem) svakoga god možeš. Ali ti to nećeš. Moć pljačke vam je udarila u glavu pa mislite da ste "odabrana" nacija koja ima "PRAVO" da pljačka cio svijet. Moć ti je svakoga dana sve slabija a pljačkaški apetiti sve su veći. Pošto vojno ne smijete da udarite na BRIKS i zemlje ŠOS-a (a tamo je najveće svjetsko bogatstvo koje ste nekažnjeno i prevarama nesmetano pljačkali), pošto vam se finansijski sistem rasoada i više nemate ni trećinu prihoda od usluga, pošto vam banke propadaju širom svijeta i pošto sada morate platiti veliki dio onoga što ste do sada otimali morate stagnirati i propasti. Neće više niko da trpi vašu bahatost, razaranja i pljačku. Tek su počeli da se bore protiv vas svim sredstvima. To je vaš problem gospodo zapadne ub-ice, rušitelji, pljačkaši i kolonizatori. Nema više. The End.
Sreda 13.01.2016. 13:16
Mnogo voli da preti, al ako ga Rus potkaci nece znati ni kako se zove vise!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online