Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 03.01.2016.
15:55
sputniknews, Vestionline A

Čak i Ameri hoće mir u svetu!

Zapadne sile će u 2016. god. pokušati da se približe Rusiji, tvrdi Štefan Majster, rukovodilac programa za Istočnu Evropu, Rusiju i Srednju Aziju u Nemačkom savetu za inostrane poslove.

Reuters
Promena politike prema Rusiji?

U intervjuu za Dojče vele ovaj stručnjak tvrdi da će ovu godinu obeležiti potpuni povratak Rusije na međunarodnu scenu, kao i njen izlazak iz izolacije nastao usled krize u Ukrajini.

Po njegovim rečima, SAD i EU su veoma zainteresovane da ostvare normalizaciju odnosa sa Rusijom, naročito u pogledu pronalaženja prihvatljivog rešenja u Siriji.

Zapadne sile okrivljuju Rusiju za podršku pristalicama nezavisnosti regiona Donbasa u istočnoj Ukrajini, ali sada im je, kako navodi Majster "Rusija potrebna ne samo zbog njenog doprinosa rešavanju krize u Siriji, već i na drugim žarištima u svetu".

Majster je i u ranijim intervjuima izjavljivao da zapadne sile, a naročito SAD, neobjektivno gledaju na Rusiju i njenog predsednika Putina. Međutim, smatra on, ove godine od njih možemo očekivati zaokret u retorici, ali i politici u odnosu na sve jačeg rivala. To bi trebalo da doprinese i do smanjivanja sukoba i napetosti na globalnom nivou, zaključio je nemački analitičar.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.01.2016. 18:24
Mira na zemlji neće biti dok SAD ne prestanu da trguju oružjem i da izazivaju ratove. U drugim zemljama Amerikance smatraju ubicama jer Vašington može bilo kad, pod izgovorom da treba da se uspostavi „odgovarajući“ oblika upravljanja ili zbog navodnih grešaka drugih lidera, da ih zaspe svojim bombama, izjavio je bivši američki ambasador u nizu zemalja Den Simson. Naslov članka, koji je u listu „Pitsburg post gazet“ objavio diplomata Den Simson, glasi: „Mir na Zemlji? Ne, dok SAD ne prestanu da trguju oružjem i da izazivaju ratove“. - Posmatrajući odnos prema SAD na kraju 2015. godine, zaključio sam da smo mi nacija ubica, kod kuće i u inostranstvu – piše američki diplomata. Prema njegovim rečima, unutar zemlje Vašington nekontrolisano prodaje oružje, što dovodi do nasilja, i to i u crkvama i školama. A u inostranstvu Amerikance smatraju ubicama, dodaje autor.
Nedelja 03.01.2016. 16:31
Мир,мир,мир,нико није крив,ава ава ава,судија је крава купус и печење,слатко помирење села баба на бандеру,чеше пицу од трофазну жицу......Доктор се након прегледа обраћа пацијенту : Вама је потребан савршени мир.Преписат ћу вам ове таблете за смирење.Три пута дневно их дајте својој жени.
Nedelja 03.01.2016. 19:40
Ha ha ha,kao na izboru za mis, svi za mir...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online