Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 15.12.2015.
12:10
Tanjug A

Je l' Putin bolestan ili profesionalno deformisan?

Ruski predsednik Vladimir Putin svoju desnu ruku drži skoro nepokretnu zbog intenzivne obuke u ruskoj obaveštajnoj službi KGB, a ne zbog Parkinsonove bolesti, navodi se u studiji koju je objavio Britanski medicinski žurnal (BMJ).

Reuters
Putin (levo) i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko

Tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije analizirao je položaje i pokrete koji mogu biti prvi znaci nekih bolesti, a naučnici su bili ''iznenađeni'' načinom na koji Putin hoda, prenosi u utorak agencija AFP.

Kako navodi francuska agencija, na video snimku na kome se vidi hod ruskog predsednika, njegova leva ruka normalno prati korake, dok je desna potpuno ukočena što je često znak Parkinsonove bolesti.

Nema tremora ni krutosti

Međutim, doktori nisu pronašli druge simptome bolesti kod Putina, poput tremora, krutosti ili loše koordinacije, već sasvim suprotno: ruski šef države ima ''odlične motoričke sposobnosti'', nosilac je crnog pojasa u džudou, diže tegove i pliva, a piše brzo i bez drhtanja ruke.

Objašnjenje koje naučnici na kraju i navode u studiji poziva se na posebne načine treniranja pronađene u priručniku koji je koristila bivša sovjetska obaveštajna služba KGB.

Priručnik, koji su preveli na holandski jezik, nalaže operativcima da čuvaju svoje oružje u desnoj ruci blizu grudi i da se kreću na jednoj strani, obično levoj, a ideja je da službenici mogu brzo da potegnu pištolj.

Tim naučnika je na sajtu Jutjub objavio niz video snimaka gde su analizirali brojne snimke drugih ruskih zvaničnika i bili ''iznenađeni'' onime što su otkrili.

Naime, oni su utvrdili da na sličan način hodaju i premijer Dmitrij Medvedev, dvojica bivših ministara odbrane, Anatolij Serđukov i Sergej Ivanov, kao i zapovednik vojske Anatolij Sidorov.

Kako se navodi u studiji, Putin i Ivanov su bivši zvaničnici KGB-a, a Serđukov i Sidorov su, takođe, prošli vojnu obuku.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 15.12.2015. 13:26
Je l' Putin bolestan ili profesionalno deformisan? Vi iz vijesti ne ostavljate mogućnost da je čovjek zdrav. Ovdje ima bolesnih "u glavu"!. Sramota.
Utorak 15.12.2015. 15:08
Ма човеку не треба десна рука за ову ситну гамадију попут Фашингтонских смрадова, НАТО-а и ЕУ-ропске заједнице!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online