Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.11.2015.
14:06 >> 15:00h
Tanjug, Vestionline A

Brisel: Gotova racija u "leglu terorista", nisu našli Salaha

Specijalna operacija belgijske policije u četvrti Molenbek (Brisel) završena je iako osumnjičeni za teroristički napad u Parizu Salah Abdeslam nije uhapšen. Tokom racije, odjeknule su dve eksplozije.

twitter.com/@BBCBreaking
Specijalci Belgije tražili Salaha u muslimanskoj četvrti

Na desetine maskiranih i naoružanih specijalaca blokiralo je jutros (16. novembar) šire područje na kojem se sumnja da se krije Abdeslam, a građanima je rečeno da se sklone u svoje stanove, prenela je agencija AFP. Racija je u Molenbeku pokrenuta u cilju hapšenja Abdeslama, potvrdilo je za AFP belgijsko tužilaštvo.

Prva eksplozija se začula dva sata od početka racije, a druga, slične jačine, odjeknula je sat vremena kasnije na višem spratu jedne zgrade. Policija je odbila da otkrije više detalja oko toga šta bi mogao da bude uzrok eksplozija. CNN navodi da se radilo o kontrolisanim eksplozijama koje je izazvala policija, ali za sada potvrda nema

Portparol tužilaštva je na pitanje novinara da operacija ima za cilj hapšenje Abdeslama odgovorio: "To je tačno" i dodao da, međutim, ne može da potvrdi da li se osumnjičeni zaista nalazi u kući koju je policija okružila u Molenbeku.

Jedan od njegove braće, Brahim Abdeslam, identifikovan je kao jedan od bombaša-samoubica koji su poginuli u pariskim napadima, dok je drugi, Mohamed, posle privođenja pušten na slobodu bez zvanične optužnice.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu tokom vikenda, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela. Belgijski ministar inostranih poslova je rekao da belgijske vlasti treba da "organizuju sve više i više akcija" u Molenbeku, koji je poznat po verskom ekstremizmu i borcima koji idu u Siriju. 

Belgijska policija pokrenula je danas novu raciju u Molenbeku, pošto je belgijski ministar spoljnih poslova Didije Rejnders poručio da su potrebne nove akcije u briselskoj četvrti koja se smatra za "ključnu tačku" verskog ekstremizma odakle se regrutuju borci za Siriju, objavila je državna televizija RTBF na svom sajtu.  

Ranije danas je javljeno da je Salah Abdeslam uhapšen, ali je to brzo demantovano. Policija je krenula u potragu za 26-godišnjakom, koji je u bekstvu od subote, kada je ustanovljeno da je učestvovao u napadima u prestonici Francuske u kojima je stradalo 129 osoba.

Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj oblasti Brisela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online