Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 15.11.2015.
15:36
index.hr A

Samo dan pre Pariza dogodio se napad koji je svet ignorisao

Samo dan pre terorističkih napada na Pariz, Islamska država preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad u Bejrutu u četvrtak u kojem je poginulo 43 ljudi, a više od 200 ranjeno.

Reuters
Napad u Bejrutu

Libanska vlada proglasila je petak danom žalosti u zemlji. Radi se o jednom od najsmrtonosnijih napada u Libanu u poslednjih nekoliko godina.

Međutim mediji širom sveta nisu dali ni približno pažnje ovom masakru, kao onom u Parizu koji se dogodio dan kasnije.

Indijska blogerka Karuna Ezara Parik na to je odgovorila statusom koji se u međuvremenu proširio društvenim mrežama.

- Nije Pariz taj za koga treba da se molimo, to je svet - napisala je.

- To je svet u kojem Bejrut, pogođen bombaškim napadima nije pokriven u medijim. Svet u kojem je bomba eksplodirala na pogrebu u Bagdadu, a nijedna osoba nije u svoj status napisala Bagdad jer niti jedna bela osoba nije poginula u toj vatri.

Reuters
Delovi tela razbacani po ulicama

U julu prošle godine, više od stotinu Egipćana poginulo je u napadima ID. Prošlog meseca stotine ih je poginulo bombaškom napadu u Ankari. Zatim Bejrut, a sada Pariz. Kao što je predsednik Obama rekao juče nakon napada u Parizu: "Ovo je napad na celo čovečanstvo i univerzalne vrednosti koje delimo."

Predsednik Obama nije dao nikakvu službenu izjavu kao odgovor na napad u Bejrutu.

Reuters
Bolnice prepune ranjenih

Libanci pitaju zašto oni ne zaslužuju da saznaju jesu li im voljeni dobro

Čak ni Fejsbuk, koji je nakon terorističkih napada u Parizu ekspresno aktivirao svoj "safety check", isto nije učinio dan ranije.

Libanci koji se još uvek oporavljaju od šoka zbog razornog napada na Bejrut širom društvenih mreža iskazali su solidarnost s Francuzima zbog napada, ali upitali su i Fejsbuk, ne zaslužuju li oni istu aplikaciju nakon terorističkog napada na Bejrut.

Podsetimo, putem ove aplikacije sve koji se nalaze nedaleko mesta na kojima su se odvijali teroristički napadi aplikacija će automatski pitati jesu li na sigurnom, a potom će obavestiti njihove prijatelje na Fejsbuku da su dobro.

Korisnici takođe putem nje mogu proveriti kako su njihovi prijatelji koji se nalaze u Parizu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.11.2015. 16:21
zbog ovoga mi se povraća pri pomisli na "zapadne vrednosti"...
Ponedeljak 16.11.2015. 04:27
Vi niste svesni da NAROD Sirije BEZI i od Asada (sada i Rusa i ovog izignorisanog patuljka) i od ISIS -a . Sa visom dozom odgovornosti mogu da TVRDIM da je narod Sirije u vecem broju bezao i bezi od ASADA nego od ISIS-a .Niko od rusofila danas ne pominje period 2011-2013 godina i Asadovo vazdusno granatiranje civila (pogledajte snimke ruskih medija - NE "Holivuda") i gradova ( Asad je ISSTREBIO sopstveni narod) ... Preko 2 000 000 izbeglica se danas nalazi u Turskoj , oko 2 000 000 izbeglica u Libanu a, jos + u Jordanu ...Citat : - "Prema podacima visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR), Jordan je primio oko 600.000 sirijskih izbeglica, ali vlasti u Amanu navode da ih je mnogo više..." - ovo danas sa EU je "maciji kasalj" u odnosu na talas izbeglica tj. "bezanije" od Asadovih bombi 2011 -2013-ta ) ... DANAS Rusi i rusofili i dalje tvrdite da je Asad nevin i da uopste nema nikakvo ucesce u sva ta zbivanja ... Sravnio je Siriju sa zemljom , pobio i izgnao sopstveni narod da bi mu i Crveni Kmeri pozavideli .... Da su mu Ameri dozvolili , Sirija bi ostala da broji familiju Asad kao jedine eksponate drzave Sirije.... , a rusofili su u stanju da i dalje TVRDE da je to ASDAVA (privatna) drzava !!! ... U vreme 90-tih iz Srbije je otislo 40% naroda , Da bi potom "pametni" Milosevic za svaku odluku trazio referendum ili izbore (ruska fora) .Ali jednog lepog dana obilo mu se ta "volja naroda" o glavi i njegovi mu okrenuse ledja !?.... Iz Sirije proterano je 90% naroda , a Rusi traze izjasnjenje i izbore "ostatka" "sirijskog" naroda . Pa u tom damaskom pasaluku ostao je sam Asad sa sirom rodbinom , a "kalasnjikov" bi da dobije izjasnjenje Asadove rodbine a NE CELOG naroda Sirije !!! Znas kad ce tako nesto da "prodje" na ZAPADU !? Pa sta misli Putin da mu je to Juzno Osetijsko -Gruzijski rat , a da Abhazija arbitruje - malo morgen !!! (htela bi 2 diktatora malo mnogo) .... Sta znaci za Rusiju suverenitet jedne drzave-NISTA ( primer Gruzije i Ukrajine) , JEDAN COVEK - jedna familija (Asadova) + ruski suhoji , to vam je danas "Sirija" !!! ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online