Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.11.2015.
09:19
sputniknews.com A

Al Kaida poziva na ujedinjenje protiv Rusije i Zapada

Lider međunarodne terorističke organizacije Al Kaida Ajman el Zavahiri pozvao je muslimane da se ujedine, kako bi se suprostavili „pretnji“ od strane Rusije i Zapada u Siriji i Iraku.

Reuters/M.S.
Ujedinjeni protiv Rusije i Zapada

U zajedničkom obraćanju, objavljenom na internetu, El-Zavahiri govori: - Amerikanci, Rusi, Iranci, alaviti i Hezbolah koordiniraju svoj rat protiv nas - zar ne možemo prekinuti međusobnu borbu i okrenuti se protiv njih?.

Nije poznato kada je snimljena ova poruka, ali pominjanje Rusije pokazuje da je to bilo nakon 30. septembra, kada su Vojno-kosmičke snage Rusije počele operaciju za likvidiranje terorista u Siriji na molbu njenog predsednika Bašara Asada.

U septembru je Al Kaida saopštila da ne priznaje kalifat Islamske države i njenog lidera Abu Bakra el Bagdadija i predlaže militantima Islamske države da im se pridruže u borbi protiv zemalja zapadne koalicije u Iraku i Siriji.

Islamska država je nakon bombardovanja svojih objekata od strane ruskih aviona u Siriji objavila Rusiji "sveti džihad“. Eksperti navode da saradnja Al kaide i Islamske države može otežati situaciju na i tako nestabilnom Bliskom istoku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.11.2015. 13:41
Већ су уједињени.....ИД, САД, С. Арабија и Турска. Само џаба, кад баћушка Путко гази!
Ponedeljak 02.11.2015. 14:14
Asadova Sirija se mikroskopom trazi ! S jedne strane Nato se sepuri ruskim granicama , a s druge ISIS damaskim pasalukom !!! ....... a ponekad :- " Ukrajinska vojska ponovo granatira područje Donjecka MOSKVA – Ukrajinska vojska ponovo granatira mesta Spartak i Veseloje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i područje oko aerodroma u Donjecku, naveli su lokalni stanovnici. Oni svedoče da se vode teške borbe, a da se stanovništvo krije u skloništima, prenela je agencija Tas s. U skladu sa sporazumom postignutim u Minsku na sastanku Kontakt grupe o rešenju situacije na istoku Ukrajine od 1. septembra je proglašen potpuni prekid vatre duž linije razgraničenja u Donbasu, podsetio je Tas s. Bez obzira na to, u Donjeckoj Narodnoj Republici se redovno registruju slučajevi granatiranja koje sprovode oružane snage Ukrajine, navodi ruska agencija. U međuvremenu, ukrajinska vojska je danas saopštila da su u regionu Donjecka poginula dva njihova vojnika od nagaznih mina, preneo je AFP. Najnoviji incidenti ukazuju na to koliko je krhko primirje postignuto početkom septembra u konfliktu koji je do sada odneo više od 8.000 života u proteklih 18 meseci, navodi AFP. Tanjug objavljeno: 01/11/2015"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online