Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 17.10.2015.
10:05
Tanjug A

Rusija upozorava na širenje džihadista u Evropi

Teroristicka organizacija Islamska država se širi i već je objavila nameru da se proširi po Evropi, Rusiji i Centralnoj Aziji, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov.

Reuters
Posledice borbe protiv džihadista

On je na bezbednosnoj konferenciji u Kini upozorio da kvazi država IS ima stabilne izvore prihoda i dobro opremljenu vojsku.

Antonov je istako da postoji veliki zahtev za strategijom političke stabilizacije i ekonomskog oporavka na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, prenosi TAS S.

"Bez obnavljanja državnosti i jačanju organa vlasti, tamo neće biti temeljnog poboljšanja situacije. Ipak, prilikom budućih aktivnosti treba izbeći diktiranje vlastitih pristupa i treba poštovati nacionalne kulture u istoriju zemlja regiona", kazao je on.

Antonov je naveo i da Rusija nudi SAD-u daleko širu saradnju nego što je koordinacija vazdušnih udara u Siriji u borbi protiv Islamske države ali da Vašington nije spreman da to prihvati. On je rekao da se ponuda šire saranje i koordinacije odnosi na sve zemlje koje su uključene u borbu, a Rusija želi da ih ujedini.

Prema njegovim rečima, Rusija ima direktnu telefonsku liniju sa Turskom, a Moskva se aktivno konsultuje sa Izraelom i zalivskim zemljama.

Predsednik SAD Barak Obama je izjavio da veći problemi u vezi Sirije i dalje ostaju nerešeni.

Antonov je u Kini kritikovao američki pristup, istakavši da međunarodna zajenica ne treba da ćuti, kada je suočena sa pokušajima nekih zemalja da postignu svoje "sebične nacionalne objektivnosti", podržavanjem terorističkih grupa.

On je posebno naglasio da teroristi dozvoljavaju strancima, a kontrolišu njihove aktivnosti dok su slabi, ali kad jednom akumiraju moć, onda su "izvan kontrole".

Ne tako davno pripadnici IS, čija nehumana dela i dalje šokriaju svet, takođe su bili "dobri teroristi", koji su velikodušno plaćani kao "borci za demokratiju u Siriji," kazao je Antonov.  

POVEZANE VESTI

Subota 17.10.2015. 11:09
Ne verujem da ce obrezani stici da se razire dallje,Rusija ce im se naebati majke!
Subota 17.10.2015. 13:45
Слободан и Шешељ су 2000.год. упозоравали на ширење фашиизма у Србији али фашиизам је пробио Српске барикаде и фашиизам је дошо у Украјини а сада жели да уђе и у Русији .фашиизам је на читавој Земљиној кугли .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online