Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.10.2015.
20:10
informer.rs A

Evo kako su Rusi tajno dovezli Asada u Moskvu i vratili ga nazad!

Sirijski predsednik Bašar al Asad ni jedan jedini put nije napustio zemlju otkad se u njoj ratuje. A onda se odjednom obreo u Moskvi i razgovarao sa Vladimirom Putinom! Zato se odmah otvorilo pitanje: kako je uspeo da to izvede, s obzirom na to da je nebo Sirije prepuno tuđih vojnih aviona, i borbenih i špijunskih?

Reuters
Nedavni susret u Moskvi: Bašar al Asad i Vladimir Putin

Međutim, ispostavilo se da pravo pitanje nije kako je to Asad uspeo, već - kako su to Rusi izveli? Jer, oni su uspeli da neprimetno za Amerikance i njihove saveznike, sirijskog lidera bukvalno "dostave" na moskovski vojni aerodrom "Čkalovski".

A sve se dogodilo ovako.

Asad je ujutro 20. oktobra bez pompe stigao u rusku bazu "Hmejmim" kod Latakije. Tamo ga je već čekao Il-62, koji samo što je bio doleteo sa "Čkalovskog".

Taj avion, koji ima i "predsednički salon" i specijalni sistem veze, uzleteo je takođe bez ikakvih ceremonija sa Asadom i njegovom pratnjom.

Prošao je pazdušnim prostorom Iraka i Irana, a onda leteo iznad Kaspijskog mora. Granicu Rusije je presekao u blizini Astrhana. Na "Čkalovski" se spustio  u 14:20 po moskovskom vremenu.

Po završetku pregovora u Kremlju, Asad je u Latakiju dovezen na potpuno isti način, istim vazdušnim koridorima. O njegovom boravku u Moskvi i pregovorima sa Putinom mediji su izveštavali 21. oktobra, a on je u tom trenutku već bio na putu iz Latakije u Damask.

Inače, ohrabren pregovorima u Kremlju i svim što Rusija čini povodom njegove zemlje i za njegovu zemlju, Asad je u utorak upozorio:

- Nijedna politička, niti bilo koja druga inicijativa, neće biti realizovana bez uništenja terorizma.

Pritom je podvukao da će pozdraviti svako političko rešenje koje odobri sirijska nacija, pogotovo ako to rešenje čuva jedinstvo Sirije. Asad je istovremeno pozvao ruske kompanije koje se bave naftom i gasom da  dođu u njegovu zemlju i da ulažu u nova nalazišta.

- Na potencijalno dobra nalazišta pustićemo samo kompanije zemalja koje nam pomažu, a to su pre svih Rusija i Iran. Sirija svoje profitabilne privredne grane i infrastrukturu nikada neće dati u ruke Zapada!

POVEZANE VESTI

Utorak 27.10.2015. 20:15
Ništa novo . Putin svakog dana maže goovnnimaa sve protivnike Rusije . Živeo Putin !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online