Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 01.10.2015.
16:26
Tanjug A

"Zapad izmišlja civilne žrtve i pre negošto polete ruski avioni"

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je danas vesti nekih zapadnih medija o navodnim civilnim žrtvama u napadima ruskog vazduhoplovstva u Siriji "informativnim napadima", izražavajući istovremeno nadu da će Rusija i SAD putem dijaloga formirati ustaljeni mehanizam za razmenu informacija o borbi protiv terorizma u Siriji.

Reuters
Zapad vodi "informatičli rat": Vladimir Putin

Na sednici Saveta za razvoj civilnog društva i ljudska prava pri predsedničkom kabinetu, Putin je, između ostalog, rekao da se informacija o žrtvama među civilima u Siriji pojavila i pre nego što su ruski avioni poleteli, prenela je agencija RIA Novosti.

- Upravo stoga mi sada uspostavljamo kontakte među našim specijalnim službama, između naših i specijalnih službi SAD, između ministarstava odbrane - Ministarstvom odbrane i Pentagonom. To se sada radi. Nadam se da će se završiti formiranjem nekog stalnog mehanizma koji funkcioniše - kazao je ruski predsednik.

Putin je rekao da je jedan drugi "međunarodni mehanizam, već stvoren u Bagdadu, u kom učestvuje nekoliko zemalja i tamo se radi".

Rusija je ranije udružila napore sa Sirijom, Iranom i Irakom za koordinaciju borbe protiv IS, podsećaju ruske agencije, dodajući da će glavna funkcija zajedničkog informativnog centra u Bagdadu biti prikupljanje, obrada, sumiranje i analiza aktuelnih podataka o stanju u bliskoistočnom regionu u kontekstu borbe protiv ekstremista, kao i distribucija informacija po dogovoru i informisanje generalštabova tih zemalja.

Prema Putinovim rečima, "druge zemlje duže od godinu dana izvode udare po sirijskoj teritoriji", i to bez rezolucije Saveta bezbednosti UN i odgovarajuće molbe sirijskih zvaničnih vlasti.

"Mi takvu molbu imamo i nameravamo da se borimo upravo protiv terorističkih organizacija", kazao je prema TAS S-u predsednik Rusije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.10.2015. 17:43
Da Rusi koji slučajem ne daj Bože poubijjajju sve u Siriji to bi bilo manje od 1 % od onoga koliko su ljudi poubbijjali Američki zlikovci . Za Amerikance Hitler je bio "dobrotvor" .
Četvrtak 01.10.2015. 19:53
Zapad izmislja razne nacine da zapocne ratove! To smo i mi osetili na svojoj kozi! Nikad vise!
Petak 02.10.2015. 00:19
Naravno, zapadna medijska kontrola je odavno u rukama Cionista (Jevreja). Ali narod kao stoka, u sve poveruje kad procita na mate+rnjem jeziku, svaka cast iznimcima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online