Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.09.2015.
06:49
B. B. - Vesti A

Izgoreo i mladić iz Srbije

U švajcarskom Rajnfeldenu, kanton Argau, došlo je do katastrofalne saobraćajne nesreće u kojoj je petoro mladih ljudi poginulo, a među njima je i turista iz Srbije F. S. (39). Švajcarski radio SFR javio je da se u golfu nalazilo sedam osoba, od kojih su dve preživele i nalaze se u bolnici.

Tanjug
Horor: Spaljena tela pronađena u olupini (Foto: Ilustracija)

Grupa veselih momaka i devojaka sastala se u Baru nacional, kao što su to činili godinama. Ostali su do tri sata ujutro, a onda odlučili da ostatak noći provedu zajedno. Uputili su se u stan M. R. (31), koji se nalazi na samo pet minuta vožnje od bara.

Njih sedmoro se nekako uguralo u golf i samo 200 metara od stana M. R, u Alte Salinenštrase okruženoj šumom auto je u krivini naglo skrenuo sa puta, udario u uličnu rasvetu i nekoliko stabala, a onda se zapalio.

Nesreću je prijavio vozač koji je nekoliko minuta kasnije prošao tuda. Kada je patrola stigla na lice mesta vozilo je već zahvatio veliki plamen. Pored su u nesvesti ležale dve teško povređene devojke kojima su prolaznici ukazivali pomoć. Vatrogasci su ugasili požar i u olupini je nađeno pet potpuno izgorelih tela.

Reč je o mladićima od 23 do 39 godina, od kojih četvorica žive u regionu, a policija je saopštila da je peti poginuli F.S, turista iz Srbije. Obe povređene devojke, uzrasta 24 i 34 godine, iz okolnih su mesta, a smeštene su u bolnicu u Bazelu. Njihovo stanje je stabilno.

Uzrok tragedije još nije utvrđen, pa je policija pozvala eventualne očevice da se jave. Maks Zuter, portparol policije kantona Argau, izjavio je da u udesu nije učestvovalo još neko vozilo, već da je reč o grešci vozača.

Majka 26-godišnje devojke koja je te noći bila u Baru nacional u društvu sa nastradalima, kaže da je njena ćerka pozvala taksi, jer je i ona htela u stan kod M. R.

Naložena identifikacija

Od policije u kantonu Argau do zaključenja ovog broja "Vesti" nisu mogle da se dobiju detaljnije informacije. Rečeno nam je da će nadležni tužilac dati saopštenje kada bude završena potpuna identifikacija poginulih koji su izgoreli u kolima. Narednih dana biće poznato više podataka o uzrocima tragedije i identitetu nastradalog državljanina Srbije, za kojeg se pretpostavlja da je bio muzičar kao i još neki poginuli.

- To je koštalo samo 10 franaka, nije mi jasno zašto i ostali nisu pošli taksijem - izjavila je majka čija je ćerka kasnije prošla pored spaljenog auta i doživela šok.

U Baru nacional posle nesreće gore sveće, a redovni gosti su u suzama i neverici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online