Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.02.2015.
09:42
E. V. A

Zla kob dedinog imena

Lekari u beogradskom Urgentnom centru i dalje se bore za život vranjskog protojereja Siniše Piljanovića (30), sekretara vranjske eparhije, koji je u utorak teško povređen u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginuli Sinišina supruga Maja (26) i dvogodišnji sin Milan.

TV Fonet
U teškoj saobraćajnoj nesreći stradali majka i dete, a lekari se još uvek bore za život protojereja Siniše Piljanovića (Foto: Arhiva)

Porodica Piljanović nastradala je, kako su "Vesti" već pisale, kada je fijat punto kojim je upravljao Siniša, kod sela Štitar nedaleko od Šapca, sleteo s puta i svom silinom udario u stub. Osim Siniše, udes je preživela i četvorogodišnja Vasilija, koja se od povreda oporavlja u šabačkoj bolnici.

Doktori oprezni

Siniša Piljanović je u beogradskom Urgentnom centru smešten na odeljenje Šok B i lekari njegovo stanje ocenjuju kao vrlo teško. Sveštenik je zadobio povrede grudnog koša od udarca volana.
- On je svestan, ali životno ugrožen. Još je rano za bilo kakve prognoze oko ishoda lečenja - rekli su u Urgentnom centru.

Šta se dogodilo u utorak oko 1.00 ujutro, zasad se još samo nagađa, ali nezvanično se saznaje da policija na mestu udesa nije našla tragove kočenja, već samo udubljenje na mekanoj zemlji gde je skliznuo točak. Zbog toga se pretpostavlja da je umor savladao vozača Sinišu Piljanovića i da je on najverovatnije zaspao za volanom, ali pravi uzroci nesreće znaće se tek kada istraga bude okončana.

Mladi sveštenik Siniša Piljanović rodom je iz Šekovića u Republici Srpskoj, a već desetak godina živi i radi u Vranju. On je u ponedeljak, kako su i "Vesti" već pisale, krenuo sa porodicom u posetu majci Snežani, koja živi u Šekovićima. Međutim, umesto sina, snaje i dvoje unuka, nesrećna majka dočekala je vest o stravičnoj nesreći, a umesto radosti i dečje graje, u dom Piljanovića u Šekovićima uselili su se tuga, plač i jauci. Rođaci su od ranog jutra pristizali kako bi pokušali makar malo da uteše Snežanu, a Slaviša Mrkajić je za beogradske medije ispričao da su svi u šoku i neverici zbog tragedije koja se dogodila.

- Siniša je jedinac, a još kao mali je ostao bez oca. Sinišin sin Milan, koji je poginuo, dobio je ime po dedi, Sinišinom ocu Milanu, koji je, takođe, poginuo u saobraćajnoj nesreći kad je Siniša imao samo devet meseci! Ovo je strašno, ne postoje reči koje bi mogle da opišu ovu tragediju - rekao je rođak porodice Piljanović za beogradske medije.

On je dodao da je Siniša, posle smrti oca, ostao sam s majkom Snežanom, koja je radnik u Pošti u Šekovićima.

- Siniša je u Šekovićima završio osnovnu i srednju školu, posle čega je studirao bogosloviju u Foči, odakle je otišao na službu u Vranje. Ceo život bio je neraskidivo povezan s majkom koja je sada potpuno izgubljena... Jedva je preživela smrt supruga, a sad joj se dogodila nova tragedija... Došli smo da je utešimo, ako je to ikako moguće, a deo familije je već otišao u Srbiju da poseti Sinišu i obiđe njegovu ćerku Vasiliju - rekao je Slaviša Mrkajić.

Maja studirala za učitelja

U kući Majinih roditelja u Kosovskoj ulici u Vranju juče se okupio veliki broj rođaka i Majinih prijatelja koji su sa nevericom primili vest o tragediji. Majina sestra je samo kratko rekla da je bol preveliki: - Ne želimo ništa da komentarišemo jer sve što znamo saznali smo iz medija - rekla je sestra.
Maja je bila rodom iz Vranja. Jedno vreme je bila zaposlena u Radiju Iskon, a onda se posvetila odgajanju dece i upisala Učiteljski fakultet u Vranju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online