Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.09.2015.
15:09
Tanjug A

"Hrvatska je izdala Mađarsku i EU"

Predstavnik mađarske vlade Zoltan Kovač ocenio je danas da je "Hrvatska izdala Mađarsku i Evropsku uniju, jer nije uspela da adekvatno zaštiti spoljne granice Unije".

Reuters
Ne prestaje hrvatsko-mađarski rat rečima zbog izbegličke krize

Drugi mađarski zvaničnik rekao je da nema znakova o usporavanju priliva izbeglica.

- Hrvatska je izdala ne samo Mađarsku već i Evropsku uniju i odustala od svih zakonskih mera na koje se obavezala - rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je dodao da Hrvatska "neprestano" dovodi izbeglice na mađarsku granicu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Mađarske Đerđ Bakondi rekao je da je Hrvatska u petak poslala oko 8.000 izbeglica u Mađarsku.

Kao i svi drugi dolasci, izbeglice su bile registrovane u skladu sa zakonom EU, rekao je Bakondi na istoj konferenciji za novinare na kojoj je učestvovao i Kovač, preneo je Rojters.

Ako ne odbrane granice, blokada pristupa Šengenu

Mađarska bi mogla da blokira pristup Hrvatske Šengeskoj zoni ukoliko ne uspe u odbrani spoljnih granica Evropske unije, upozorio je savetnik mađarskog premijera Viktora Orbana, Antal Rogan.

- Ukoliko Hrvatska slegne ramenima i kaže - ne, ne želim da branim granice, onda Mađarska može samo da kaže da nije spremna da se pridruži Šengenu kada dođe trenutak za odlučivanje - rekao je Rogan provladinom Radiju Info, a prenosi Rojters.

- Uslov za ulazak u Šengensku zonu je da se zemlja obaveže da će branici spoljne granice Evrope. Ako tako očigledno to ne uspeva, onda nije spremna za članstvo u Šengenu - kazao je šef Orbanovog političkog komiteta.

Britanska agencija navodi da dve susedne zemlje vode "rat rečima" proteklih dana dok se hiljade migranata koji su pobegli od rata i siromaštva na Bliskom istoku nagomilalo u regionu, čekajući prolaz ka Zapadnoj Evropi.

Hrvatska je saopštila danas da je "prinudila" Mađarsku da prihvati hiljade migranata i da će nastaviti da ih šalje u susednu zemlju.

Više od 20.000 migranata, od kojih su mnogi sirijske izbeglice, ušlo je od utorka u Hrvatsku, od kako je Mađarska metalnom ogradom, ispaljivanjem suzavca i vodenim topovima, zatvorila maršrutu za njih na granici sa Srbijom, navodi Rojters.

POVEZANE VESTI

Subota 19.09.2015. 15:16
Evropske "vrednosti" na djelu.
Subota 19.09.2015. 20:03
Hrvatska izdala?-pa oni nikad nisu bili izdaajice
Subota 19.09.2015. 19:44
Pa šta bi vi.Učili ste ih kako da proteruju,a ne kako da primaju ljude.Nisu oni krivi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online