Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.09.2015.
12:29
Tanjug A

"Ukrajina je bastion koji je slomio planove Vladimira Putina"

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Aleksandar Turčinov izjavio je da je Ukrajina postala bastion o koji su se slomili planovi ruskog predsednika Vladimira Putina, prenele su ukrajinske agencije.

Reuters
Da li Turčinov ima osnova da se hvali silom kada Ukrajinu lome neredi i u Donbasu, i u Kijevu?

- Ukrajina je postala bastion o koji su se slomili planovi Putina da nas liši nezavisnosti i evropskog puta. Pobedićemo tek kada poslednji okupator bude izbačen sa ukrajinske zemlje, kada budu uništeni unutrašnji i spoljni neprijatelji - rekao je Turčinov povodom početka školske godine u Kijevskom vojnom liceju "Ivan Bogun", prenela je agencija UNN.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je u poslednje vreme formirala Nacionalnu gardu, obnovila vojsku, ojačala pograničnu službu i "pružila dostojan otpor neprijatelju".

- Mi smo zaustavili njihovo napredovanje - rekao je Turčinov.

Neredi u Kijevu

Ukrajinska policija saopštila je da je jedna osoba poginula, a 141 hospitalizovana nakon sukoba ispred zgrade ukrajinske Vrhovne rade (skupštine), od čega je deset u teškom stanju.

Agencija AP ističe da je to više od broja koji je juče objavilo ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova navodeći da su povređene 122 osobe od kojih su većina pripadnici policije i snaga Nacionalne garde.

Među povređenima je zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Vasilij Paskal, novinari ukrajinskih televizija "5 Kanal" i 1+1, kao i jedan francuski dopisnik, preneo je TAS S.

Oko 30 osoba je privedeno, a policija je saopštila da je 18 zadržano u pritvoru.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.09.2015. 13:05
Ta rusevina od drzave moze samo da sluzi za primjer kako se postaje savremeni raob amerike i njeni bankara.
Utorak 01.09.2015. 14:47
hebo ti mas pater pasce jedno skrnavo!!
Utorak 01.09.2015. 15:51
Oleksandr Turchynov..."O" se ne izgovara i ne pise kao "A"leksandar Turčinov. Vesti, naucite se vec jednom da se preuzete greske ne prosledjuju dalje vec se prvo koriguju. Uostalom, ovaj smokljan, pored cionistickog porosenka, nema 3 blage veze sta govori. On bi da narod Ukrajine ostavi bez zastite da bi mogao da vlada. Ukrajinci (mislim na sve Ukrajince), ocistite to f*asisticko cionisticko jezgro koje se nastanilo u Ukrajini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online