Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
337
Subota 06.06.2015.
11:23
Tanjug A

Putin: Napad na NATO je moguć samo u snovima ludaka

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u intervjju za italijanski dnevnik Korijere Dela Sera, da je iznenadni napad Rusije na NATO moguć "samo u snovima nekog ludaka".

Tanjug
Americi potreban spoljni neprijatelj: Vladimir Putin

- Samo bi sulud čovek, i to u snu, mogao da zamisli da Rusija iznenada napadne NATO -rekao je Putin uoči posete Italiji, gde će obići Svetsku izložbu u Milanu.

Predsednik Rusije je optužio Zapad, a naročito Sjedinjene Američke Države, da vode agresivnu politiku prema Rusiji, dok istovremeno pokušavaju da je predstave kao bauka.

- Neke zemlje potpiruju strah od Rusije, a Americi je potreban spoljni neprijatelj da bi zadržala primat u Atlantskom savezu - kazao je Putin i dodao da "Iran očigledno nije dovoljno veliki i dovoljno strašan da odigra tu ulogu".

On je istakao da Rusija, ne računajući male antiterorističke jedinice u Tadžekistanu i Jermeniji i jedan vojni aerodrom u Kirgistanu, nema vojne baze van svojih granica, dok  se NATO i SAD nameću kao svetski policajci.

- Pozivam vas da u vašim novinama objavite mapu sveta i da u nju ucrtate američke vojne baze, pa ćete videti razliku - kazao je Putin za italijanski dnevnik.

On je podsetio da je nakon okončanja hladnog rata Rusija povukla trupe sa Kube, iz Vijetnama i iz Istočne Evrope, dok je raketama sa američkih nuklearnih podmornica koje su stalno stacionirane u norveškim vodama potrebno samo 17 minuta da pogode Moskvu.

 - Uprkos našim upozorenjima, Amerika postavlja baze, radare i antiraketne sisteme širom Evrope - kazao je Putin, i istovremeno optužio SAD da se unilateralno povukla iz strateškog sporazuma o razoružanju koje je imala sa Rusijom.

- Da li je neko mislio da će se Rusija jednostrano razoružati? - pitao je Putin.

Ruski predsednik je upozorio da će Rusija reagovati ukoliko SAD pokušaju da postave antiraketne baze i na ukrajinskoj teritoriji, ali je naglasio da Moskva, uprkos svemu, u Americi i dalje ne vidi suparnika nego partnera, pogotovo kad je reč o borbi protiv terorizma isprečavanju širenja oružja za masovno uništenje.

- Usudio bih se da kažem da na tim poljima nismo samo partneri, već i saveznici - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Subota 06.06.2015. 11:31
Rusija i NATO "saveznici"? To Putin stavlja hladne obloge Amerikancima . Inače Rusija sigurno ima pravi odgovor za svaku Američku vojnu bazu bilo gde u svetu .
Subota 06.06.2015. 11:39
Malo foliranja i sa ruske strane, nije na odmet, ali ipak je zatražio od novinara mapu svijeta sa američkim bazama, kako bi konačno začepili glupa pitanja !
Subota 06.06.2015. 12:41
ти путко немо врећаш. шта сам ја лудак што сам ратово са НАТО???? па откуд сам ја знао да ће српска воиска да победи НАТО??? после сам моро да издам срби и пустим американци да отвору НАТО базе у србију на косово. и после неки нападају руси што нас несу бранили. па како да нас брану од домаћег издаицу од мој калибар???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online