Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 20.05.2015.
17:49
Tanjug A

Kako se Obama i Klinton šale na Tviteru?

Američki predsednik Barak Obama i njegov bivši kolega Bil Klinton šalili su se na tviteru povodom prestojećih predsedničkih izbore u SAD-u, na veliko oduševljenje njihovih sledbenika, piše danas britanski Telegraf.

printscreen
Lepo se šale

Razmena tvitova je počela pošto se Obama otvorio nalog na tviteru porukom - "Zdravo, tviter. Ovo je Barak. Stvarno. Šest godina ovde i konačno su mi dali svoj lični nalog".

Ime njegovog naloga je POTUS (skraćenica od predsednik Sjedinjenih Američkih Država) i odmah je privukao na stotine hiljada sledbenika, medju kojima je i bivši predsednik Klinton, čija se supruga Hilari kandidovala, u ime demokrata, na predstojećim predsedničkim izborima.

Odgovarajući na Obamin pristup tviteru, Klinton je pitao da li će taj tviter nalog ostati i ukoliko Obama napusti Belu kuću.

"Da li korističko ime ide u kompletu sa položajem. Pitam za prijateljicu", našalio je Klinton, aludirajući na svoju suprugu Hilari.

Obama je prihvatio šalu i odgovorio u istom stilu - "kvaka (nalog) ide sa kućom" i da bi on (Bil) mogao da završi sa FLOTUS-om (skraćenica za prvu damu SAD-a) misleći na Hilari koja bi mogla da postane sledeći američki predsednik.

Obama je, na svom ličnom nalogu, sebe opisao kao "oca, supruga i 44-tog predsednika SAD-a".

Pored prepiske sa Klintonom, Obama je razmenio tvitove sa nekolicinom drugih tviteraša, navodi britanski Telegraf.

Obama se dopisivao sa svojom suprugom Mišel, njegovim omiljenim košarkaškim klubom Čikago buls, Harvardskim univerzitetom, bivšim predsednikom Džordžom Bušam i drugima.

Među onim koji su pozdravili Obamino oglašavanje na tviteru je i potpredsednik Džo Bajden koji je naveo "vidimo se u komšiluku".

I američki državni sekretar Džon Keri je poslao tvit sa sadržinom "velika dobrodošlica na tviter Obami" i naveo da je, "uvek ponosan da budem deo njegovog kabinetskog tima".

Pozdrav je stigao i sa tviter naloga glumca Kevina Spejsija - "dobrodošli POTUS. Zakasnili ste", dok je britanski novinar i televizijski voditelj Pirs Morgan poručio Obami da pročita njegovu novu kolumnu povodom američkog odgovora Islamskoj državi.

Telegraf podseća da je Obami i dalje ostalo 20 meseci u Beloj kući, pa neki već špekulišu da je novi Obaminov tviter nalog njegov izbor u periodu pošto okonča predsedničku funkciju u Beloj kući.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.05.2015. 22:17
Kakav duh-jel to zaista šala.E pa onda ne razumem se baš puno u šale i pošalice,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online