Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 01.05.2015.
06:46
B. Božin - Vesti A

CIA osnovala "Bild"sa sedam miliona dolara

Još pre dve godine je dr Andreas fon Bilov, bivši nemački ministar za nauku i tehnologiju i publicista koji dovodi u pitanje zvanične istine, "pustio mačku iz džaka" svojom izjavom da je list "Bild" osnovala američka tajna služba CIA sa sedam miliona dolara i da je to "potpuno poznata stvar u SAD". Ovaj bivši član parlamentarne komisije za kontrolu rada tajnih službi ovih dana je ponovio tu svoju tezu na kongresu švajcarskog Alpen-parlamenta, tvrdeći da je "svejedno da li nemački kancelar dolazi iz CDU-a ili SPD-a - on vlada uz pomoć "Bilda" i televizije"!

A. Čukić
I nemačka kancelarka rado čita Bild

Bilov uz to tvrdi da su svi nemački mediji, koji su osnovani posle 1945. godine, dobili američke licence i da su potpisali ugovore o pozitivnom izveštavanju o Americi i Izraelu, kao i da njih kontroliše CIA. On takođe otkriva da se pre zapošljavanja u izdavačkoj kući "Aksel Špringer" novinari potpisom obavezuju da će uvek pozitivno da pišu o SAD i Izraelu, uz posebnu klauzulu u ugovoru da se uvek brani slobodna tržišna ekonomija (čitaj: kapitalizam).

To drugim rečima znači da je zabranjena svaka kritika američke politike osvajanja sveta ili politike Izraela. Ove smernice se mogu naći čak i na sajtu Špringer-Ferlaga, koje su posle napada 11. septembra 2001. godine proširene delom o "podršci Transatlantskoj alijansi".

Svi su kontrolisani

Bilov nije jedini koji zna za vezu CIA-Bild, jer iste teze zastupaju i Udo Ulfkote, dugogodišnji novinar frankfurtskog FAC-a i autor bestselera "Kupljeni novinari", kao i Jan van Helzing, autor knjige "Politički nekorektno", u kojoj piše o partijskim medijima i o tome da u Atlantik-Brike ili u Nemačkom društvu za spoljnu politiku (DGAP), zajedno sede političari Zelenih sa demohrišćanima i SPD-om, kao i urednici vodećih nemačkih listova.

Novinari koji se usude da pogaze ovaj kodeks ili dovedu u sumnju oficijelne verzije određenih događaja, kao što je recimo udar na Svetski trgovinski centar, proglašavaju se "teoretičarima zavere" i osuđuju na "profesionalno samoubistvo", kaže Bilov.

Na Zapadu i u Nemačkoj otuda ne postoji nezavisna štampa, tvrdi on, dodajući da to što "istini može da se uđe u trag još jedino preko interneta, što nije nikakva uteha".

Portal Infokop je ponovo aktuelizovao tvrdnje ovog publiciste u kontekstu jednostranog izveštavanja "Bilda" o Rusiji, kao i o tragediji aviona Džermanvingsa, kada je ovaj tabloid isprozivan da se nije držao novinarskih i moralnih standarda, zbog čega su mnogi vlasnici kioska i benzinskih pumpi u Nemačkoj odlučili da ga bojkotuju.

To da je "Bild" trenutno ispunjen tekstovima protiv Rusije da bi čitaoce privoleo na veliki rat u Evropi, nikoga ne čudi ako se pogleda u kakvim se lobijima i tajnim ložama nalaze urednici i top-novinari ovog lista, prenosi Infokop. Tako je glavni urednik Kaj Dikman član upravnog odbora Atlantik-Brike, elitnog udruženja koje ima uticaj na politička dešavanja u Nemačkoj, a pritom je veoma blisko CIA. Bivši šef tog udruženja, Arend Etker, još 2002. godine je rekao da "Amerikom vlada 200 porodica sa kojima treba imati dobre kontakte".

POVEZANE VESTI

Petak 01.05.2015. 07:15
Posto je Olja Beckovic kao "nezavisna novinkarka"dobila odlikovanje Francuske legije casti u njenoj ili sad kao "viteza" njegovoj borbi za "nezavisno novinarstvo" brdovitog Balkana, sada je red na Tomu da odlikuje gospodina dr. Bilova za istu borbu u sifilisiranoj Europi. A Vucko bi mogao da uputi ostru krutiku i upozorenje pred iskljucenje E.U i SAD-u, na njihovom putu ka priblizavanju brdovitom Balkanu.
Petak 01.05.2015. 10:45
билд је много скуп. ја ЦИЈУ ништа кошто несам. само ми дали да изнесем 12 милиарде долари из србиу и ја им рекно ево рука а на срби што сам покрао волем и ја вас. данас је јака конкуренциа у србиу јер су на власт све мои ученици.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online