Petak 01.05.2015.
06:46
B. Božin - Vesti

CIA osnovala "Bild"sa sedam miliona dolara

A. Čukić
I nemačka kancelarka rado čita Bild

Bilov uz to tvrdi da su svi nemački mediji, koji su osnovani posle 1945. godine, dobili američke licence i da su potpisali ugovore o pozitivnom izveštavanju o Americi i Izraelu, kao i da njih kontroliše CIA. On takođe otkriva da se pre zapošljavanja u izdavačkoj kući "Aksel Špringer" novinari potpisom obavezuju da će uvek pozitivno da pišu o SAD i Izraelu, uz posebnu klauzulu u ugovoru da se uvek brani slobodna tržišna ekonomija (čitaj: kapitalizam).

To drugim rečima znači da je zabranjena svaka kritika američke politike osvajanja sveta ili politike Izraela. Ove smernice se mogu naći čak i na sajtu Špringer-Ferlaga, koje su posle napada 11. septembra 2001. godine proširene delom o "podršci Transatlantskoj alijansi".

Svi su kontrolisani

Bilov nije jedini koji zna za vezu CIA-Bild, jer iste teze zastupaju i Udo Ulfkote, dugogodišnji novinar frankfurtskog FAC-a i autor bestselera "Kupljeni novinari", kao i Jan van Helzing, autor knjige "Politički nekorektno", u kojoj piše o partijskim medijima i o tome da u Atlantik-Brike ili u Nemačkom društvu za spoljnu politiku (DGAP), zajedno sede političari Zelenih sa demohrišćanima i SPD-om, kao i urednici vodećih nemačkih listova.

Novinari koji se usude da pogaze ovaj kodeks ili dovedu u sumnju oficijelne verzije određenih događaja, kao što je recimo udar na Svetski trgovinski centar, proglašavaju se "teoretičarima zavere" i osuđuju na "profesionalno samoubistvo", kaže Bilov.

Na Zapadu i u Nemačkoj otuda ne postoji nezavisna štampa, tvrdi on, dodajući da to što "istini može da se uđe u trag još jedino preko interneta, što nije nikakva uteha".

Portal Infokop je ponovo aktuelizovao tvrdnje ovog publiciste u kontekstu jednostranog izveštavanja "Bilda" o Rusiji, kao i o tragediji aviona Džermanvingsa, kada je ovaj tabloid isprozivan da se nije držao novinarskih i moralnih standarda, zbog čega su mnogi vlasnici kioska i benzinskih pumpi u Nemačkoj odlučili da ga bojkotuju.

To da je "Bild" trenutno ispunjen tekstovima protiv Rusije da bi čitaoce privoleo na veliki rat u Evropi, nikoga ne čudi ako se pogleda u kakvim se lobijima i tajnim ložama nalaze urednici i top-novinari ovog lista, prenosi Infokop. Tako je glavni urednik Kaj Dikman član upravnog odbora Atlantik-Brike, elitnog udruženja koje ima uticaj na politička dešavanja u Nemačkoj, a pritom je veoma blisko CIA. Bivši šef tog udruženja, Arend Etker, još 2002. godine je rekao da "Amerikom vlada 200 porodica sa kojima treba imati dobre kontakte".

2024 © - Vesti online