Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 16.04.2015.
10:10
O. Ikodinović - Vesti A

Katastrofa za celu planetu

Naslovi američkih novina puni su izveštaja o navodnim pripremama Sjedinjenih Američkih Država za nuklearni rat sa Rusijom. Francuski novinar Žan Pol Bakijast se, međutim, pita da li su ratoborni Amerikanci iz Pentagona svesni da bi odgovor iz Kremlja na dejstva agresora bio mnogo snažniji?

Tu se kuju planovi: Zgrada Pentagona

Po mišljenju francuskog političkog komentatora, neodoljiva želja Vašingtona da pokazuje mišiće celom svetu i da se takmiči sa ruskim nuklearnim arsenalom, mogla bi da se pretvori u katastrofu za Sjedinjene Države, a ne za Moskvu.

- Nesumnjivo je da bi nuklearni rat dveju supersila izazvao strašne posledice koje bi osetilo celokupno stanovništvo sveta i to decenijama. Međutim, to ne smeta američkoj komandi, koja je sve više i više zainteresovana za mogućnost da započne takav sukob. Dokaz za to su stotine članaka na internetu - piše Žan Pol Bakijast, a prenosi Raša tudej.

Prema francuskom novinaru, Kremlj je odavno primetio da je Vašington "nesposoban da vodi borbu protiv Rusije konvencionalnim metodama", pa namerava da je uništi oružjem. Bakijast napominje da bi se u slučaju eskalacije sukoba između dve zemlje, u Beloj kući pojavila želja da se izvede takozvani preventivni nuklearni napad i da Amerika prva udari.

Kolumnista dalje razvija apokaliptički scenario: najsavremeniji sistemi PVO S-500, koje sada detaljno razvijaju u RF, verovatno neće biti u stanju da odbrane zemlju od ogromnog nuklearnog napada američkih raketa ispaljenih sa podmornica američke mornarice. Posle američkog udara, usledio bi nuklearni odgovor sa podmornica pod Andrejevskim zastavama, a neke od njih nose bojeve glave i nalaze se u neposrednoj blizini obale SAD. I ako Amerikanci uspeju da pogode samo neznatan deo teritorije RF, uzvratni odgovor Rusije od SAD neće ostaviti ni traga.

- Ostaje nam da se nadamo da i američki generali to razumeju - zaključuje novinar.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.04.2015. 10:55
Moraju "zapadnjaci" da razviju takvu propagandu da zagluše sve da informacije ne dođu do građana USA. Ako se čuje i druga strana (Rusi, Kinezi, Brazilci ......) ljudi će početi da razmišljaju i sami traže istinu. To USA mora spriječiti po svaku cijenu jer ako USA građani saznaju pravu istinu, USA će se raspasti. Dosadašnji kolonijalni vladari svijeta "zapadnjaci", više nemaju sredstava da svoje građane podmite jer nema više pljačke na koju su navikli - da svi rade a profit da ide njima. Ni snage više nemaju jer su ih dosadašnje "KOLONIJE" stigle i prestigle u proizvodnji, bogatstvu, vojno, naučno, obrazovno, itd...itd...). Moderne “kolonije” više ne žele da daju svoj profit i svoje bogatstvo "zapadu" nego se brane od neo-kolonijalissta po svaku cijenu. USA i ostatak "zapada" danas nije ni naj-jača ni naj-bogatija ni naj-prosperitetnija grupacija država. "Zapadna" grupacija je još uvijek najveća kolonijalna sila na svijetu koja je od kraja drugog velikog rata pljačkala cijeli svijet. Ali svakoga dana gube pozicije “silnika”. Ne mogu više silom da obezbijede “vodeću ulogu” u pljački svijeta. Ne vredi im više nikakva sila jer silu od 1945-e upotrebljavaju isključivo za zlo a ne za dobro. NATO služi za pljačku u ime "zapada", takozvane demokratije i "ljudskih prava". Ta prava po njihovom mišljenju pripadaju samo njima "IZUZETNIMA" a drugi su kolonijalno roblje. Ostatak do sada surovo eksploatisanog svijeta od strane “zapadnjaka” je riješio da bude RAVNOPRAVAN sa "zapadom" pa je riješio da se brani i da neda svoje po svaku cijenu. Neo-kolonijalizmu jednom morao doći kraj, što se dešava ovih godina - od 2005-e na ovamo. Ne ide to brzo ali je postojano i sve više, slom USA - EU sa Kanadom i Australijom dobija na brzini.
Četvrtak 16.04.2015. 16:02
Amerika je svesna da tone u najdubljem glibu i ne može se pomiriti sa situacijom da neke države postaju superiornije od nje, pa je zbog zlobe i zavisti u stanju da izazove nuklearni rat ne žaleći ni svoj narod. Čim prva raketa krene na Rusiju, bez obzira da li je obična ili nuklearna, treba da ih oduva sa lica zemlje, a to može i ima sa čim Rusija.
Četvrtak 16.04.2015. 13:13
Шта спречава сотонине слуге да започну нуклеарни рат?! Не би био први на Земљи! Њих није брига за човека! Имају они дрги проблем! Неко ко ће да улети за човека!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online