Četvrtak 16.04.2015.
10:10
O. Ikodinović - Vesti

Katastrofa za celu planetu

Tu se kuju planovi: Zgrada Pentagona

Po mišljenju francuskog političkog komentatora, neodoljiva želja Vašingtona da pokazuje mišiće celom svetu i da se takmiči sa ruskim nuklearnim arsenalom, mogla bi da se pretvori u katastrofu za Sjedinjene Države, a ne za Moskvu.

- Nesumnjivo je da bi nuklearni rat dveju supersila izazvao strašne posledice koje bi osetilo celokupno stanovništvo sveta i to decenijama. Međutim, to ne smeta američkoj komandi, koja je sve više i više zainteresovana za mogućnost da započne takav sukob. Dokaz za to su stotine članaka na internetu - piše Žan Pol Bakijast, a prenosi Raša tudej.

Prema francuskom novinaru, Kremlj je odavno primetio da je Vašington "nesposoban da vodi borbu protiv Rusije konvencionalnim metodama", pa namerava da je uništi oružjem. Bakijast napominje da bi se u slučaju eskalacije sukoba između dve zemlje, u Beloj kući pojavila želja da se izvede takozvani preventivni nuklearni napad i da Amerika prva udari.

Kolumnista dalje razvija apokaliptički scenario: najsavremeniji sistemi PVO S-500, koje sada detaljno razvijaju u RF, verovatno neće biti u stanju da odbrane zemlju od ogromnog nuklearnog napada američkih raketa ispaljenih sa podmornica američke mornarice. Posle američkog udara, usledio bi nuklearni odgovor sa podmornica pod Andrejevskim zastavama, a neke od njih nose bojeve glave i nalaze se u neposrednoj blizini obale SAD. I ako Amerikanci uspeju da pogode samo neznatan deo teritorije RF, uzvratni odgovor Rusije od SAD neće ostaviti ni traga.

- Ostaje nam da se nadamo da i američki generali to razumeju - zaključuje novinar.
 

2024 © - Vesti online