Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 30.03.2015.
14:44
Tanjug A

Rojters lažno optužio proruse za obaranje malezijskog aviona?

Stanovnik Luganska, koga je Rojters citirao da je video kada je raketa zemlja-vazduh lansirana sa proruske teritorije oborila malezijski avion MH17, rekao je televiziji Raša Tudej da je u pitanju - lažni intervju.

Reuters/M.Z.
I dalje se ne zna ko je ispalio raketu u mlezijski avion nad Ukrajinom

U izvešaju o tragediji aviona, Rojters je razgovarao sa 58-godišnjim Pjotrom Fedotovim, stanovnikom sela Červoni Zovten, u regonu Luganska.

Tokom intervjua, Fedotov je kao svedok pred kamerom opisao da je raketa ispaljena sa teritorije koju drži ukrajinska armija, a kasnije kad je kamera isključena, da je bila lansirana sa proruske oblasti. Upitan zašto je prvo tvrdio suprotno, on je naveo da se plašio prorusa, navela je agencija.

Fedotov je rekao da Rojtersov dopisnik nije bio precizan u svom izveštaju.

- Kada smo razgovarali o boingu pred kamerom, objasnio sam sve kako je bilo, a stvari koje sam navodno rekao kad je ona isključena, izmislio je novinar, jer mi nismo bez kamere nikad razgovarali o avionu - ispričao je svedok.

On je dodao da ga je novinar kontaktirao posle intervjua, ali da mu nikad nije pokazao nacrt članka. Umesto toga pitao je Fedotova da li je u nevolji zato što je razgovarao sa njim.

- Bio sam iznenađen, zašto bih bio u nevolji, ako sam govorio istinu. Tada su mi prijatelji rekli da se u prilogu razlikuje ono što sam rekao pred kamerom i bez nje i tad sam razumeo pitanje - rekao je svedok.

Kaže da je to samo fantazija novinara ili možda ono što je  radio za svoju ličnu korist.

Na zahtev RT-a Rojtersu da prokometariše knotroverze oko intervjua, nije odgovoreno.

Malezijski boing 777 oboren je 17. jula prošle godine u istočnoj Ukrajini i tom prilikom, poginulo je 298 ljudi. Ukrajina i njeni zapadni saveznici optužili su prourske snage i Rusiju da stoji iza obaranja. Istragu vode holandski stručnjaci, a jedan istražitelj je rekao za RT da ona još nije završena.

Rusiju su pozvali da ne prenagljuje sa zaključima i ne objavljuje podatke sa vojnih radara, koji su pokazali prisustvo ukrajinskih projektila zemlja-vazduh, kao i borebenih aviona u području gde je avion srušen.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.03.2015. 16:48
Eto kako rade slobodni zapadni izveštači-prvo napišu odgovarajuću priču,onda nadju čovrka,intervjuišu ga -čovek ispriča jedno a oni u kamere svoju izmišljenu priču.Najveći lažžovi.zapadni izveštači.Za njih se može reći nwe samo da su ratni huškači već i ratni zlločinci.
Ponedeljak 30.03.2015. 14:55
Celokupne novine i pres sluzbe zapadne su nacci gebelsova stvorenja ! Njihov kraj je veoma blizu, panicno se pripremaju za slom dolara-gradjanskog rata-demonstracija-raspad eU-a ! amerjadnicka izjava da su sankcije protiv Russije zauvek pokazuje Strah koji vlada u njihovim okupiranim zemljama ! evroBa zna da su sebe pucali u ko/ljeno i zbog toga njima samoubistvo preti..........Sve po Svemu.........2015 rat-katastrofa-padanje aviona
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online