Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Utorak 09.09.2014.
11:27 >> 13:57h
Beta, Srna A

Malezijski avion oboren velikim brojem projektila, raskomadan u letu

Malezijski avion oboren sredinom jula na istoku Ukrajine pogođen je u letu "velikim brojem projektla izuzetne brzine", što je izlomilo letelicu na komade, navodi se u prvom zvaničnom izveštaju holandskih veštaka o toj nesreći.

Prvi zvaničan izveštaj holandskih veštaka govori da je malezijski avion oboren velikim brojem projektila, nema dokaza o kvaru ili ljidskoj grešci
 

"Let MH17 boinga 777-200 Malezije Erlajnza raspao se u letu, verovatno zbog strukturalnih oštećenja koje je izazvao veliki broj projektila velike snage koji su spolja pogodili letelicu", naveo je holandski Istražni biro za bezbednosti, zadužen za istragu pada tog aviona. U izveštaju holandskog Odbora za bezbednost navodi se da "nema dokaza o tehničkom kvaru ili ljudskoj grešci".

“Nemamo opremu za obaranje putničkih aviona“

Proruske snage na istoku Ukrajine ne poseduju vojnu opremu kojom bi mogle da obaraju putničke avione, izjavio je Aleksander Zaharčenko, premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike.
"Mogu da kažem samo jednu stvar: mi jednostavno nemamo opremu koja bi mogla da obori putnički avon `boing`, uključujući ovaj malezijski avion", rekao je Zaharčenko Interfaksu.

Holandski veštaci, kako su i najavili, nisu naveli da li je avion na liniji Amsterdam - Kuala Lumpur oboren raketom, kao ni ko bi mogao da bude odgovoran za tu nesreću.

Boing 777 Malezije Erlajza oboren je 17. jula iznad obloasti koju su na istoku Ukrajine držale proruske snage. U nesreći je stradalo svih 298 putnika i članova posade. Konačni izveštaj očekuje se u roku od godinu dana od nesreće.

"Preliminarni rezultati istrage ukazuju da je razlog pada aviona došao spolja. Biće potrebna dodatna istraga kako bi ses većom preciznošću utvrdio uzrok nesreće. Odbor za bezbednost veruje da će dodatni dokazi biti dostupni istražiteljima u predstojećem periodu", rekao je šef tog odbora Tjibe Justra.

Zbog sukoba na terenu, istražitelji nisu posetili mesto pada aviona,ž već su proučavali fotografije, zapise rada i "crnih kutija" - registratora podataka o letu i radu ključnih uređaja aviona i registratora razgovora u pilotskoj kabini, koji nisu pokazali da je bilo bilo kakvi tehničkih problema, niti vanredne situacije.

“Ćute o padu malezijskog aviona jer prava verzija poništava antirusku histeriju“

"Forenzička istraga će biti sprovedena ukoliko olupina bude mogla da se izmesti" iz područja sukoba u Ukrajini, objašnjava se u izveštaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.09.2014. 11:33
avion nacisticke hunte iz kieva!!!!!!!!!!!!
Utorak 09.09.2014. 11:51
АМЕРИЧКИ СМРДОСЛАВИ СУ У ЗАЛИВУ СВИЊА,КОЈИ НОСИ ИМЕ ПО АМЕРИЧКИМ КОНГРЕСМЕНИМА,РАКЕТИРАЛИ СВОЈУ КРСТАРИЦУ ДА БИ ЗАПОЧЕЛИ РАТ У ВИЈЕТНАМУ,ТАКО ДА ИЗА СВИХ НАМЕРНИХ ЗЛОЧИНА У СВЕТУ СТОЈИ КРВАВА ЦИА И ПЕНТАГОН
Utorak 09.09.2014. 11:59
Ukrajinski fasisti su srusili avion po nalogu vasingtona. To svi znaju, za to netrebaju ni traziti dokaze jer je stvar providna. Suvise su puta ucinili slicne stvari tako da je vec vrapcima na grani jasno da svo zlo dolazi iz vasingtona. Putin ih je ogolio u Ukrajini pa sad koriste medijsku dimnu zavesu kako bi sakrili svoju golu mrznju i pohlepu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online